Verslagen

30/08/2024  –  MVV WAREGEM    -   KBC KORTEMARK   :     1 - 10 (beker)

Door een rare kronkel in de catacomben van Minivoetbal Vlaanderen moeten een 5-tal eerstenationalers, waaronder Kortemark, dit jaar twee voorrondes voor de Beker van België afhaspelen. Het enige positieve hieraan is dat we deze twee wedstrijden als veredelde oefenwedstrijden mogen beschouwen om vooral de 4 nieuwkomers in te schakelen. Issam Temsamani, Quentin Vaneeckhoute en Alexander Demyttenaere vierden bijgevolg hun debuut.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Zoals verwacht plooide de tweedenationaler Waregem zich zolang mogelijk dubbel en brak de weerstand pas in het derde kwart.

Kwart 1 werd er niet gescoord. kwart 2 :0-1 : Van Den Bogaerde (schepcorner)1-1 : Termote (schepcorner) kwart 3 :1-2 : Van Den Bogaerde (strafschop)1-3 : Bonte1-4 : Vaneeckhoutte1-5 : Van Den Bogaerde kwart 4 :1-6 : Van Den Bogaerde (schepcorner)1-7 : Willemyns1-8 : Dermaut1-9 : Van Den Bogaerde (strafschop)1-10 : Van Den Bogaerde (schepcorner)

Speelden : Dhoest, Bonte, Dermaut, Mortelé, Van Den Bogaerde, Willemyns, Temsamani, Vaneeckhoute en Demyttenaere

13/09/2024  –  KBC KORTEMARK   -   PS OOSTKAMP   :     6 - 3

Eerste wedstrijd van het seizoen was meteen ook een eerste West-Vlaamse derby. Promovendus PS Oostkamp kwam op bezoek. We mochten ons meteen verwachten aan een super gemotiveerde tegenstander. Kortemark coach Vandecaveye had positieve selectieproblemen. Bijgevolg verdwenen enkele spelers naar de B-ploeg.

Oostkamp begon meteen gezwind en super aanvallend aan de wedstrijd. Creytens trof na twee minuten de verste doelpaal. Kortemark doelman Sven Dhoest moest zich meteen driemaal onderscheiden om Oostkamp van de openingstreffer te houden. Kortemark was daarentegen super efficiënt. Eerste noemenswaardige aanval. Quentin Vaneeckhoute met de voorzet naar de verste paal, Tim Van Den Bogaerde tikte de 1-0 binnen.

Het aanvallend spel van Oostkamp werd reeds snel beloond met een vierde hoekschop. De daaruit voortvloeiende schepcorner werd door Debruyne echter op de paal gekopt.

Kortemark was gewaarschuwd en nam meteen het commando over in het tweede kwart. Oostkamp kwam er nu steeds moeilijker uit en de betere kansen waren voor de thuisploeg. Een prima uitgespeelde combinatie Mortelé – Van Den Bogaerde – Demyttenaere werd door deze laatste mooi afgewerkt, 2-0. Diezelfde Demyttenaere schotelde even later de 3-0 middels een gemeten pass voor aan Tim Van Den Bogaerde en de 3-0 was een feit. De 3-1 via Vandelanotte kwam uit het niets.

Door die treffer kwam Oostkamp met hernieuwde moed terug het veld op voor het derde kwart. We kwamen moeilijk onder de druk uit doch speelden het telkens we in balbezit kwamen niet goed uit. Twee loepzuivere tegenaanvallen (telkens twee tegen één) werden verkwanseld. We verzuimden de voorsprong uit te diepen en Oostkamp kwam met een nieuwe schepcorner via Debruyne op 3-2. In de ultieme slotseconde van dit derde kwart zag iedereen reeds de gelijkmaker op het bord doch Dhoest hield met een ultieme reflex de geplaatste bal uit zijn doel.

Oostkamp rook bloed en ging gezwind op zoek naar de gelijkmaker. “Iets te naïef” want daarbij lieten ze een boulevard aan ruimte open. Demyttenaere kwam in Kortemarks balbezit, zag dat het veld (en doel) helemaal open lag en met een lange plaatsbal scoorde hij de 4-2.

We waren echter nog niet gerustgesteld want Maes zorgde bijna onmiddellijk voor de 4-3. Een secure Dhoest hield ons achteraan overeind en de ruimte die ons werd aangeboden door de Oostkampse druk benutten we nu wel. Demyttenaere met de balrecuperatie op rechts, prima voorzet en Van Den Bogaerde met zijn derde van de avond, 5-3, in de slotminuten volgde ook nog de 6-3 via Vaneeckhoute.

Conclusie : hard bevochten zege tegen een stugge tegenstander. Volgende week wacht de eerste “zware” verplaatsing naar titelkandidaat Deftinge.

Tussenstanden: 1-0; 3-1; 3-2; 6-3

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte, Mortelé, Temsamani, Van Den Bogaerde (3), Willemyns, Vaneeckhoute (1) en Demyttenaere (2)

20/09/2024  –  SAN SIRO DEFTINGE   -   KBC KORTEMARK   :     8 - 4

Eerste verplaatsing van het seizoen. En meteen een loodzware. Naar één van dé titelkandidaten dit seizoen, nl. San Siro Deftinge. In de wetenschap dat ze zich nog versterkt hadden (o.a. Osama Msili kwam erbij)  én dat we er in de laatste jaren zowel in competitie als in beker niets konden rapen, stonden we voor een zeer moeilijke opgave. Coach Vandecaveye verbleef in het buitenland en werd vervangen door het duo Vannieuwenhuyse-Beels uit de B-ploeg.

Deftinge zette meteen hoog druk. Een eerste doelpoging verdween nog over ons doel. Maar slecht uitverdedigen leidde al vlug naar de 1-0 via Van De Wattijne. We kwamen er niet of nauwelijks uit. Deftinge heerste en scoorde nog tweemaal in het eerste kwart, 3-0.

In het tweede kwart konden we het evenwicht enigszins herstellen. Lange bal van Dhoest naar Longueville, prima redding van thuisdoelman Desprets. Actie Van Den Bogaerde, opnieuw Desprets. We konden echter geen tegendoelpunt scoren en Deftinge liep uit via een schepcorner, 4-0 via Schoukens. Een nieuwe Kortemarkse poging via Vaneeckhoute werd opnieuw door de thuisdoelman gepareerd.

Het derde kwart was net begonnen of opnieuw Van De Wattijne scoorde de 5-0. Een afstraffing dreigde … Temeer wij onze kansen niet konden afmaken. Vaneeckhoute speelde Temsamani vrij doch hij besloot nipt naast. Het eerste Kortemarkse doelpunt viel dan toch. Longueville kon op links doorgaan en poeierde de 5-1 in doel. De ban gebroken ?? “Neen …” . Van De Wattijne vrij aan de tweede paal en meteen 6-1. De vele doelpogingen leverden wel twee schepcorners op. Elke ploeg benutte er één. Eerst Schoukens met de 7-1 en langs Kortemark kant Van Den Bogaerde met de 7-2.

Longueville zorgde met zijn tweede in dit kwart voor de 7-3.

Het laatste kwart deed er eigenlijk niet veel meer toe. Deftinge had de buit binnen en speelde vanuit een zetel. We kenden wel pech. Zowel Van Den Bogaerde als Mortelé troffen de paal. Het doelpunt viel aan de overkant. Msili in zijn gekende stijl op weg naar doel en met een plaatsbal scoorde hij de 8-3. De 8-4 van Van Den Bogaerde was voor de statistieken en liet toe het verlies iets minder zwaar te laten uitschijnen.

Conclusie : we waren een maatje klein tegen dit sterk Deftinge, volgende week wacht de thuismatch tegen nieuwkomer Cappucino Waregem.

Tussenstanden: 3-0; 4-0; 7-3; 8-4

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte, Mortelé, Temsamani, Van Den Bogaerde (2), Vaneeckhoute, Demyttenaere, Longueville (2)

27/09/2024  –   KBC KORTEMARK   -   CAPPUCCINO WAREGEM   :     9 - 8

Promovendus Cappuccino kwam op bezoek, Quintin Vaneeckhoute ruilde Cappucino voor Kortemark in het tussenseizoen. We waren er niet gerust in. Er moest serieus gesleuteld worden aan de ploeg. Tim Van Den Bogaerde (knieprobleempje), Danté Mortelé (wellicht voor lange tijd out met zwaar knieprobleem) en Giovanni Longueville ontbraken. Dermaut en Dekeyzer kwamen in de ploeg.

We namen meteen het initiatief. En werden vlug beloond. Vaneeckhoute met de rug naar doel, legde de bal panklaar voor de oprukkende Bonte en de 1-0 was een feit. Helaas, zoals zo vaak … alles was meteen te herbeginnen. KBC in de aanval, balverlies en de 1-1 in ons leeg doel. Benjamin Bonte was op dreef. Ditmaal trof hij echter het doelhout. De laatste minuten van dit eerste helft konden we rekenen op de twee meest genoemde spelers in dit verslag. Eerst scoorde Quintin Vaneeckhoute 2-1. Daarna hield Kortemark doelman Sven Dhoest ons tweemaal overeind met prima reddingen.

In het tweede kwart gebeurde niet echt veel. Het spel ging goed over en weer zonder echte noemenswaardige kansen. We gingen eventueel rusten met een gelijke stand. Waregem versierde zijn vierde hoekschop en de schepcorner werd feilloos binnengekopt, 2-2.

Derde kwart. Meteen een nuttige redding van Dhoest op een schot van zijn overbuur. En we kwamen opnieuw op voorsprong. Alexander Demyttenaere op tegenaanval, foutief afgestopt. Rechtstreekse schepcorner. Het duo Bonte-Vaneeckhoute klaarde de klus, 3-2. Helaas (opnieuw …) meteen de tegentreffer , 3-3 en alles te herdoen. En het werd nog erger in de slotminuut van dit kwart. Vrijschop Waregem, bal breed gelegd, Maes met de geplaatste bal naast Dhoest en we gingen het laatste kwartier in met een 3-4 achterstand.

Het vierde kwart werd propaganda voor het minivoetbal en een doelpuntenfestijn.

Hieronder korte samenvatting :

4-4 : Quintin Vaneeckhoute na balverlies Waregemse doelman, 5-4 : Quintin Vaneeckhoute na solonummertje over de ganse lengte van de zaal

5-5 : schepcorner Waregem, 6-5 : Quintin Vaneeckhoute staat op de juiste plaats om binnen te tikken

7-5 : Demyttenaere met een lange bal vanop eigen helft in het lege Waregemse doel, 7-6 : Waregem geeft niet op …

8-6 : Demyttenaere met zijn tweede, 8-7 : onoplettendheidje bij Kortemark. Bijna 8-8 op twee minuten van het eind doch Sven Dhoest met een wonderbaarlijke redding op een Waregemse doelpoging van wel erg dichtbij. En jawel de geruststellende 9-7 meteen aan de overkant, prima uitgespeelde counter en opnieuw succesvol afgewerkt door Vaneeckhoute (zijn zesde van de avond !!!) De 9-8 kwam te laat en viel pas in de slotseconden.

Conclusie : (opnieuw) hard bevochten zege. Waar we vorig jaar in dit soort wedstrijden in de ultieme slotminuut nog punten weggaven hielden we dit seizoen zowel tegen Oostkamp als tegen Waregem wel de punten thuis.

Tussenstanden: 2-1; 2-2; 3-4; 9-8

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte (1), Temsamani, Dermaut, Vaneeckhoute (6), Demyttenaere (2), Dekeyzer

04/10/2024  –  OLIVER BOYS GENT   -   KBC KORTEMARK   :     5 - 6

Niet te onderschatten verplaatsing naar Gent. Oliver Boys had net als ons een 6 op 9 behaald. Wilden we van een geslaagde competitiestart spreken dan konden we enkel tevreden zijn met een nieuwe overwinning. Tim Van Den Bogaerde en Dante Mortelé verblijven enige tijd in de ziekenboeg. We konden wel Giovanni Longueville recupereren.

Over het eerste kwart kunnen we kort zijn : we waren de betere ploeg, kregen de betere kansen (o.a. Issam Temsamani kreeg twee uitstekende mogelijkheden doch plaatste de bal telkens naast doel) en jawel bij de eerste noemenswaardige aanval van de thuisploeg stond de 1-0 op het scorebord via Van Schoors.

Tweede kwart, eerste minuut. Voorzet Oliver Boys voor doel, Kortemark spits Alexander Demyttenaere krijgt de bal ongelukkig tegen zijn voet en de own goal is een feit, 2-0 … We waren echter niet aangeslagen door deze opdoffer en namen stilaan het commando terug over. En we werden beloond voor ons aanvallend spel. In één en dezelfde minuut stond de gelijke stand terug op het bord. Quintin Vaneeckhoute zorgde daarvoor. Eerst op voorzet van Issam en daarna na een solo actie vanop rechts en de bal hard in doel naast de doelman.

Oliver Boys had het duidelijk moeilijk met ons spel. We versierden snel onze vierde hoekschop in het derde kwart. Feilloos binnengekopt door Quintin op aangeven van Benjamin Bonte, 2-3. De voorsprong werd ook nog uitgebreid. Benjamin met de prima assist voor Giovanni Longueville op links en die plaatste de bal knap in de verste hoek, 2-4. Een nieuwe treffer bleef echter uit. Quintin met de lobbal net over het doel. En de thuisploeg “mocht” opnieuw in de wedstrijd komen. Een gretig gefloten strafschop leverde de 3-4 op via Alain Van Den Broucke.

Door deze nipte achterstand kreeg Oliver Boys terug de moed om er nog iets van te maken in het laatste kwart. Toch kregen wij de betere doelkansen. Actie Longueville op links, nipt naast doel besloten. Alex Demyttenaere met schot over het doel op voorzet van Temsamani.

In plaats van een enigszins geruststellend doelpunt te maken viel de gelijkmaker aan de overkant. Schepcorner na 4 hoekschoppen en 4-4.

Niet voor lang echter want ook wij versierden onze vierde hoekschop. Opnieuw het duo Bonte-Vaneeckhoute zorgde voor de 4-5. Intussen mochten wij ons ergeren aan enkele toch wel heel dubieuze beslissingen van de scheids. O.a. twee loepzuivere aanvallen in ons voordeel werden zomaar verkeerdelijk afgefloten. Een zuivere cornerbal werd ons onthouden. Een duidelijke fout op Giovanni werd zelfs compleet over het hoofd gezien.

We waren dan ook pas helemaal gerustgesteld toen Benjamin Bonte er op het twee minuten van het eind 4-6 van maakte. In de ultieme slotminuut zocht en vond (en kreeg …) de thuisploeg nogmaals een strafschop, de 5-6 was enkel voor de statistieken.

Conclusie : wedstrijd eigenlijk de volledige spelduur in handen. We verzuimden de score uit te diepen. Jammer dat in het laatste kwart de scheidsrechterlijke beslissingen wel heel duidelijk overhelden naar de kant van de thuisploeg (hetgeen zij volmondig toegaven …) waardoor het nog onnodig spannend werd.

Tussenstanden: 1-0; 2-2; 3-4; 5-6

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte (1), Temsamani, Dermaut, Vaneeckhoute (4), Demyttenaere, Longueville (1)

18/10/2024  –  PUSKAS ARDOOIE   -   KBC KORTEMARK   :     6 - 6

De ziekenboeg raakt (helaas) stilaan vol. Mortelé (out voor rest van seizoen), Van Den Bogaerde (out de volledige heenronde) en Longueville ontbraken. In laatste instantie werd Robbe Decostere aan de kern toegevoegd. Ardooie uit is sowieso steeds een moeilijke verplaatsing met als extra pigment een 4-tal ex-Kortemark spelers in de rangen, we waren er bijgevolg niet gerust in.

De eerste noemenswaardige doelpoging was al meteen goed voor een doelpunt. Benjamin Bonte op links aangespeeld, prima schot door de benen van Ardooie doelman Malfait en de 0-1 stond al op het bord. Ardooie antwoordde meteen. Cortvriendt deed alles goed om de gelijkmaker te scoren doch Kortemark doelman hield de bal met een knappe beenveeg uit doel. Het was slechts uitstel. Debaere kreeg teveel tijd om aan te leggen, hij plaatste de bal op de doelpaal en zo terug in het veld, Dewilde kon eenvoudig de 1-1 scoren. Dat we met Quintin Vaneeckhoute een vlot scorende spits in de rangen hebben wisten we reeds enige tijd. Prima aangespeeld in de thuisdoelmond kon hij zich vrij draaien en de nieuwe voorsprong voor KBC op het scorebord plaatsen.

We werden snel koud gepakt in het tweede kwart. Debaere met de lange bal over de ganse Kortemark defensie die mee was opgeschoven en meteen 2-2. Ook het doelhout speelde een actieve rol. Langs Kortemark kant trof Temsamani de lat, langs Ardooie kant Dewilde de binnenkant van de paal.

Vaneeckhoute testte nogmaals Malfait doch die was alert.

Begin derde kwart en opnieuw incasseerden we een snel tegendoelpunt. Doelman Malfait mocht vrij oprukken en aanleggen, zijn plaatsbal verdween naast Dhoest in doel,3-2. Dit kon en mocht niet zonder antwoord blijven : Kortemark doelman Dhoest met de lange bal vanop eigen doellijn, over Malfait heen en meteen 3-3. Een Kortemarkse jeugdzonde leverde Ardooie een strafschop op, Demeyere met de 4-3. En het werd nog moeilijker. Een ingestudeerd vrijschopnummertje van Ardooie en Cortvriendt met de 5-3. Daar stonden we even niet goed op te letten. Net voor affluiten van dit kwart versierden we onze vierde hoekschop. De daaruit voortvloeiende schepcorner werd door het duo Bonte-Vaneeckhoute feilloos afgewerkt, 5-4.

Er restte ons nog een kwart om deze achterstand op  te halen. Ardooie stond inmiddels ook met drie corners op het scorebord. Het werd er dus niet gemakkelijker op. Het spel ging goed over en weer. Beide doelmannen bewezen dat ze in goeden doen zijn. We kregen hulp van Ardooie speler Demeyere. Hij liet zich de bal ontfutselen door Alexander Demyttenaere en die plaatste in zijn gekende stijl de bal vanop afstand in het lege doel. 5-5.

Net als Ardooie waren ook wij weer begonnen corners te verzamelen. In de voorlaatste minuut gebeurde het onvermijdelijke. Ardooie met zijn vierde corner, schepcorner binnengekopt door Malfait en 6-5. Er restte ons nog één minuut om zelf te scoren of een corner te versieren. En we slaagden er ook in. Corner afgedwongen en binnengekopt door opnieuw Vaneeckhoute en meteen 6-6, eindstand waarin beide ploeg zich konden vinden.

Conclusie : logische puntendeling. Volgende week wacht de thuismatch tegen hekkensluiter Real Geraardsbergen. Onderschatting van die ploeg moeten we ten stelligste vermijden.

Tussenstanden: 1-2; 2-2; 5-4; 6-6

Speelden en scoorden :  Dhoest (1), Bonte (1), Temsamani, Dermaut, Vaneeckhoute (3), Demyttenaere (1), Decostere