Verslagen

15/09/2023  –  KBC KORTEMARK   -   AZ 77 MALDEGEM   :     4 - 3


Eerste competitiematch van het nieuwe seizoen. We mochten openen met een thuismatch tegen het super ambitieuze Maldegem dat zich in het tussenseizoen danig versterkte. Langs Kortemarkse zijde startten meteen 3 nieuwelingen in de basis : Benjamin Bonte, Jorden Dermaut en Gauthier Willemyns.

 

Maldegem toonde meteen zijn aanvallende intenties. Eerst ongevaarlijk, doch een Kortemarks onoplettendheidje maakte dat Ben Akari in vrije schietpositie kwam en de bal snoeihard vanop de linkerflank in de verste hoek plaatste, 0-1 na drie munuten. We waren meteen gewaarschuwd en namen het commando over. Voorzet Dermaut naar Van Den Bogaerde die de bal niet goed kon aanraken, kans naast. We verzamelden wel intussen vlot hoekschoppen. En kwamen ook op gelijke hoogte : opnieuw aanval Dermaut vanop links, nieuwe gemeten voorzet naar opnieuw de tweede paal waar Van Den Bogaerde nu wel de bal in doel kon deviëren, 1-1. Maldegem reageerde via een nieuwe poging van Ben Akari, ditmaal nipt naast. Ook wij waren er zeer dichtbij. Van Den Bogaerde met de voorzet naar de inlopende Meeuw die de bal net niet voldoende kon raken. Net voor affluiten van het 1ste kwart versierden wij onze vierde hoekschop en bijgevolg schepcorner, feilloos binnengekopt door Malfait op aangeven van Bonte, 2-1.

Het eerste wapenfeit in het tweede kwart was een moedige afstandspoging van Kortemark doelman Malfait, echter over doel. Opnieuw minuut 3 : prima voorzet vanop rechts naar Meeuw, Mica kan de bal controleren, ziet dat hij zelf niet in doelrijpe positie staat en legt de bal terug naar de opkomende Yannick Dekeyzer die met een strak schot de 3-1 op het bord plaatst. Het spel gaat goed over en weer. Maldegem versiert kansjes langs Ben Akari en Pieters, doch telkens naast doel. Tim Van Den  Bogaerde heeft de 4-1 aan de voet doch Maldegem doelman Bradt pakt uit met een prima redding. Diezelfde Bradt probeert het in de laatste minuut van het tweede kwart met een loeihard schot, Malfait redt prima.

Derde kwart : meteen een dot van een Kortemark kans : Dermaut met de gemeten voorzet naar Van Den Bogaerde, Tim kan net niet scoren. Aan de overkant versiert Maldegem in één minuut hoekschop 3 en 4, bijgevolg schepcorner. Kolfje naar de hand van Tommy Jacobs en 3-2. De ene aanval (en doelkans) volgt nu na de andere langs beide zijden. Langs Kortemark kant slagen Malfait en tweemaal Meeuw er niet in de nieuwe dubbele voorsprong te scoren. Langs Maldegem kant is Pieters dicht bij de gelijkmaker, Stephen Malfait is echter beresterk op zijn doellijn en pareert de poging.

Maldegem zet alles op alles om minstens een gelijkspel te behalen in het laatste kwart. Dit levert meerdere doelrijpe kansen op voor Kortemark op de counter doch zowel Willemyns, Van Den Bogaerde en Meeuw kunnen het niet afmaken. We worden geholpen door Maldegem. Hevig protest levert ons een protestcorner en meteen vierde hoekschop op. Het duo Bonte – Malfait zorgt voor de 4-2. We zagen de 5-2 reeds in doel belanden doch Maldegem keeper Bradt redt de poging van Meeuw (na prima pass Bonte). Met nog drie minuten te spelen, Maldegems schot uit de tweede lijn, tegen de hand van Yannick Dekeyzer … penalty oordeelt de scheids … Bradt zet de strafschop om en 4-3. Maldegem nu volop in het offensief. Met bijna de gelijkmaker als gevolg. Het schot van Donkor spat echter uiteen op de paal. Meteen ook het laatste wapenfeit. 


Conclusie : altijd belangrijk om de competitie te openen met een zege !! Het was geleden van 2017 dat we dit nog eens konden doen …

Met iets meer efficiëntie hadden we de wedstrijd reeds vroeger in de beslissende plooi kunnen leggen. Volgende week wacht de verre verplaatsing naar Sint-Gillis-Waas.

 

Tussenstanden: 2-1; 3-1; 3-2; 4-3

Speelden en scoorden :  Malfait (2), Dekeyzer (1), Bonte, Dermaut, Van Den Bogaerde (1), Meeuw, Willemyns

29/09/2023 – ERWETEGEM - KBC KORTEMARK : 8 - 6


Tweede opeenvolgende verre verplaatsing. Ditmaal naar Erwetegem, ploeg met titelambities, geen wijzigingen in het Kortemarkse team.

 

Het Erwetegemse zaaltje staat gekend als het kleinste zaaltje van eerste nationale. Bijna elke aanval levert praktisch een zuiver doelkans op. Reeds in de eerste minuut waren we bijzonder dicht bij de openingstreffer. Mooie voorzet van Meeuw, de ingelopen Dekeyzer met dito afwerking doch thuisdoelman Van Der Eecken redde knap. Het is een wonder dat er in het eerste kwart niet gescoord werd. Drie loepzuivere kansen langs beide kanten werden de nek omgewrongen.

 

Het tweede kwart was dan wel veel efficiënter. Onzorgvuldig ontzetten van Kortemarkse kant, Van Hoolandt kon onderscheppen en zo’n kansen mag je hem niet geven, 1-0. We konden echter snel reageren. Voorzet Dermaut, Tim Van Den Bogaerde stond op de juiste plaats om de 1-1 binnen te tikken. We versierden vlot onze vierde corner. Schepcorner feilloos omgezet door het duo Bonte-Malfait, 1-2. En we liepen verder uit. Voorzet Yannick Dekeyzer en ditmaal kwam Willemyns perfect ingelopen en de 1-3 was een feit. Het doelhout hielp ons in deze fase van de wedstrijd. Zowel Kasmi als Hellebaut troffen paal en deklat bij de thuisploeg.

 

De eerste goeie kans in het derde kwart was ook voor ons. Doelman Van Der Eecken redde de dichte poging van Yannick. Erwetegem trok massaal naar voren. We konden de bal onderscheppen. Tim bediende Mica Meeuw en die plaatste beheerst de 1-4 op het bord. Zo’n riante voorsprong hadden we niet verwacht.

We werden er zowaar zenuwachtig van … en speelden plots met de bibber op het lijf. In welgeteld 4 minuten tijd verdween onze voorsprong … 4-4 …

 

Er restte ons nog een kwart om het puntje vast te houden of een nieuwe voorsprong op te bouwen. Helaas werd het noch het één noch het ander…

Eerste minuut, doelman Van Der Eecken krijgt alle vrijheid om aan te leggen en meteen 5-4. Twee minuten later, schot Kasmi wijkt af op een Kortemarks been en 6-4. Nieuw balverlies Kortemark, Kasmi met zijn tweede van de avond en 7-4. Wedstrijd compleet gekanteld en uiteraard compleet gespeeld. Erwetegem scoorde nog één keer, wijzelf tweemaal (via knap schot Bonte en schepcorner Malfait, eindstand : 8-6

 

Conclusie : voor de tweede opeenvolgende week slagen we er niet in om een riante voorsprong vast te houden … thuisspeler Van Hoolandt verdiende de prijs van de beste stand-up comedian, alle truken van de foor waren goed om de scheids van dienst op het verkeerde spoor te brengen, hij kwam goed weg met slechts 1x geel.

 

Tussenstanden: 0-0; 1-3; 4-4; 8-6

Speelden en scoorden :  Malfait (2), Dekeyzer, Bonte (1), Dermaut, Van Den Bogaerde (1), Meeuw (1), Willemyns (1)

22/09/2023 - MINI SINT-GILLIS-WAAS  -  MVC KBC KORTEMARK : 7-4

 

De verre verplaatsing naar Sint-Gillis-Waas bracht in het verleden zowel winst als verlies met zich mee. Gezien hun gelijkspel vorige week in Erwetegem waren we toch wel gewaarschuwd. 

We beginnen de match met 2 corners op rij, in minuut 3 drukt Van Den Bogaerde ideaal door op de laatste man die zich verslikt, Meeuw duwt simpel binnen op 10m van het lege doel. SGW raakt even later de paal, we gaan rusten met een 0-1 voorsprong en 0-3 op cornerballen.

Bij het begin van kwart 2 zijn we niet wakker en Mennes mag aanleggen, de bal gaat pardoes door de benen van onze laatste man. Even later zorgt Van Den Bogaerde voor een nieuwe voorsprong via een pegel in de winkelhaak. 2 min later versieren we cornerbal nr 4 en het wordt 1-3 via het duo Bonte/Malfait. Even later komt ook SGW aan hun 4de cornerbal, Mennes mist (ook) niet en we gaan rusten met 2-3.

Bij de start van kwart 3 verzamelen we snel terug 2 corners tot Mennes zorgt voor de 3-3, daaropvolgend is onze 3de corner daar al maar een foutje van onze laatste man wordt genadeloos afgestraft en we staan op achterstand.

In minuut 1 van kwart 4 versieren we al corner nr 8, hetzelfde duo van daarnet mist echter en het blijft 4-3. Direct daaropvolgend terug een misser achteraan en het wordt 5-3. Niet getreurd, we scoren de 5-4 maar de scheids van dienst oordeelt dat de bal niet volledig over de lijn was, geen 5-4 dus maar 5-3. Even later viseert Dermaut de lat, daaropvolgend mag SGW (ook) voor de 2de maal een cornerbal omzetten, Mennes mist niet. Kortemark speelt nu zo hoog als mogelijk, Verstraeten straft balverlies af vanop de eigen helft. We krijgen in het slot nog een stafschop voor handspel en de eindstand wordt 7-4.


Conclusie : 2 defensieve blunders, één gemiste cornerbal en een niet toegekend doelpunt zorgt ervoor dat we met lege handen achterblijven.


Tussenstanden : 0-1, 2-3, 4-3, 7-4

Speelden en scoorden : Malfait (1), Dekeyzer, Bonte, Dermaut, Bardyn, Meeuw (1) en Van Den Bogaerde (2)


20/10/2023  –  KBC KORTEMARK   -   TRAITEUR NEERHOF PUSKAS ARDOOIE   :     13 - 4


De eerste Westvlaamse derby stond op de agenda. Ardooie kwam op bezoek met ex-Kortemark spelers Delacluse en Debaere in de rangen. Kantine 11 was aanwezig om de wedstrijd op beeld vast te leggen.

 

We zetten Ardooie vanaf minuut één vast en namen resoluut de wedstrijd in handen. Na enigszins aftasten kwam in minuut 5 reeds de openingstreffer. Yannick Dekeyzer mocht oprukken op rechts, prima voorzet en de inlopende Mica Meeuw scoorde de 1-0. Twee minuten later was Yannick de afwerker, ditmaal na knap voorbereidend werk van Tim Van Den Bogaerde, 2-0. Ardooie kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. De 2-1 via De Man kwam dan ook als een verrassing.

Beide ploegen verzamelden vlot inmiddels drie hoekschoppen. Nog voor affluiten scoorden we de 3-1, Van Den Bogaerde dweilde de linkerflank af, stevende op doel af en scoorde beheerst naast Delacluse in doel.

 

Vanaf het tweede kwart was het al Kortemark wat de klok sloeg. We waren heer en meester. Reeds in de eerste minuut verzamelden we onze vierde hoekschop. De daaruit voortvloeiende schepcorner werd binnengekopt door Malfait, 4-1. Een aanval van Ardooie werd in ons doelgebied onderschept door Jorden Dermaut. Hij zag zijn kans om vanop eigen helft de 5-1 met een prima lobbal over alles en iedereen in doel te plaatsen. De 6-1 volgde snel. Balrecuperatie Willemyns, pass naar Mica Meeuw, alleen op de doelman af en prima afgewerkt. Enkele minuten later, zelfde acteurs, omgekeerde afwerking. Mica met de pass naar Gauthier en die scoorde hard de 7-1. Net voor halfweg lukte Ardooie zijn vierde hoekschop, schepcorner omgezet door Debaere, 7-2.

 

Ook in het derde kwart bleven we het gaspedaal indrukken. Kortemark sluitstuk Malfait pareerde knap een dichte poging van De Man, meteen tegenaanval naar Mica Meeuw, alleen op Ardooie doelman Delacluse af, koud kunstje en 8-2. Even kreeg Ardooie een (kleine) kans, doch het hakje van Debaere devieerde de bal net naast ons doel. Dan waren wij veel efficiënter. Opnieuw Mica Meeuw alleen op doel af, opnieuw beheerst afgewerkt en 9-2. We versierden onze hoekschop 3 en 4 binnen dezelfde minuut. Schepcorner opnieuw feilloos omgezet door het duo Bonte – Malfait, 10-2. Ook Ardooie bekwam, na knappe redding Malfait, haar vierde hoekschop. Debaere met de 10-3.

 

Het vierde kwart was, met de 7 doelpunten voorsprong, louter voor de statistieken. Delacluse kreeg teveel vrijheid om aan te leggen, Glenn is het scoren nog niet verleerd, en de 10-4 verscheen op het bord. Dichter kwam Ardooie niet meer. Want onmiddellijk na het Ardooie doelpunt zorgde Mica Meeuw met zijn vijfde, na prima actie door hemzelf opgezet, voor de 11-4. En toen hij even later op de juiste plaats stond aan de tweede paal om een gemeten voorzet van Dermaut in doel te plaatsen was zijn 6de  doelpunt meteen goed voor de 12-4.In het ultieme slot kon Kortemark doelman Malfait met een lange lobbal de 13-4 eindstand noteren.

 

 Conclusie : deugddoende overwinning met ruime cijfers. Al het goede van de twee voorgaande wedstrijden tegen toppers Erwetegem en Oudenaarde waar we onverdiend geen punten wisten te sprokkelen, werd nu bevestigd. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een mooie reeks.

 

Tussenstanden: 3-1; 7-2; 10-3; 13-4

Speelden en scoorden :  Malfait (3), Dekeyzer (1), Dermaut (1), Bonte, Van Den Bogaerde (1), Meeuw (6), Willemyn (1)


27/10/2023  –  OPEL HAECK DRONGEN   -   KBC KORTEMARK   :     5 - 4


We zullen dit verslag kort houden en ons beperken tot een matchverslag van Filip (secretaris – GC) als een toelichting van Geert (voorzitter). 

Beide mini-verslagen zijn duidelijk genoeg op zich en vatten perfect samen wat vrijdagavond 27 oktober is gebeurd.

 

kwart 1 :niet gescoord kwart 2 :1-0 : Van Der Cruyssen (na “denkbeeldige” vrijschop)2-0 : Van Der Cruyssen (schepcorner) kwart 3 :3-0 : Maes3-1 : Van Den Bogaerde4-1 : Wymeels (ruim 20 seconden over de toegestane tijd ...) kwart 4 :4-2 : Malfait (schepcorner)4-3 : Meeuw4-4 : Van Den Bogaerde en toen kwam de laatste fase (in de ultieme seconden) : een onschuldig duel vond scheids Taildeman een fout van Kortemark waard.(begrijpe wie kan, niemand in de zaal (behalve enkele oudere Drongense die hards) zag daar een fout in ...) zeker niet als in de fase voordien wijzelf een zuivere fout onthouden werden op weg naar doel ...Is het omdat er aan sommige heilige huizekes niet mag geraakt worden ?Was Drongens puntenverlies niet ingecalculeerd ?Was het om hen nog een doelkans te geven ? ze stonden immers op drie hoekschoppen ... Uiteraard protest van onze kant. Gevolg : scheids Taildeman floot gemakshalve voor protestcorner, meteen vierde corner.En schepcorner, 5-4 binnengekopt door Van Der Cruyssen.Scheids en Drongen opgewekt en vrolijk want ze hadden hun doelstelling bereikt. U zal begrijpen dat de spelvreugde bij ons momenteel ver te zoeken is.Het gaat hem enkel over het feit dat sommige ploegen overduidelijk nog steeds meer dan één streepje voor hebben ...

 

toelichting van 3 cruciale spelfases : 

 

We trokken naar Drongen met de wetenschap, dit wordt moeilijk. Als de scheids van dienst dan zijn oranje trui wisselt naar de blauwe kleur van Drongen, dan weet je : dit wordt een mission impossible ! We verliezen 5-4, Drongen krijgt maar liefst 3 goals in geschenkverpakking, op deze manier kan je de playoffs halen en misschien wel kampioen spelen (als je dan nog tijdig de juiste vorm te pakken krijgt). De 1-0 gaat als volgt, Maxime Maes lijdt balverlies, Kortemark komt in balbezit en kan in overtal naar het doel van Drongen, de scheids fluit voor een denkbeeldige fout, ipv een mogelijkse 0-1 wordt het na deze vrije trap 1-0. De 4-1 gaat als volgt, op minuut 13 van kwart 3 verovert Drongen de bal op de eigen speelhelft, de scheids van dienst laat ostentatief overspelen, 15 a 20 seconden en het wordt 4-1. De kers op de taart was de 5-4, 1 minuut voor affluiten staat het 4-4; Drongen op 3 corners, in een onschuldig duel waar we vervolgens doelgevaar kunnen creëren ziet de scheids (opnieuw) een denkbeeldige fout, de Kortemarkse bank protesteert (Drongen had zich tijdens de match ook niet onbetuigd gelaten) en de scheids geeft een protestcorner, corner nr 4 voor Drongen, het wordt 5-4 en de scheids fluit af. Als toemaatje deelt hij dan nog wat gele kaarten uit.Was het plezant vanavond ? Voor Drongen én de scheids ongetwijfeld, of wij in de toekomst nog langer willen deel uitmaken van dit circus moeten we nog eens bekijken…

 

Tussenstanden: 0-0; 2-0; 4-1; 5-4

Speelden en scoorden :  Malfait (1), Dekeyzer, Dermaut, Bonte, Van Den Bogaerde (2), Meeuw (1), Vandemaele


06/10/2023 - KBC KORTEMARK - SYNERGIE OUDENAARDE : 3-4


Bekerwinnaar Oudenaarde kwam op bezoek. Oudenaarde had zijn start gemist met 4 op 9 maar daar zat het ontbreken van slotstuk Davy Joye voor veel tussen.

En laat nu net diezelfde Joye zijn eerste match van het seizoen in Kortrijk komen spelen. Met ook nog kleppers als Berwouts (tweevoudig minivoetballer van het jaar) en Pauwels in de ploeg mag je gerust spreken van een topploeg. Bij Kortemark ontbrak de gekwetste Bonte. Sven Dhoest kwam in de ploeg.

 

Eerste kans van de wedstrijd was voor ons. Malfait met de inspeelpass naar Van Den Bogaerde, prima schot doch Joye pareert. Minuut 4 : Van Den Bogaerde onderschept de bal halfweg plein, doelman Joye iets te ver meegeschoven naar voren en Tim plaatst de bal naast Joye in doel, 1-0. Minuut 6 : balverlies KBC op links, Berwouts aanvaardt het kadootje en meteen 1-1. Kortemark doelman Malfait kan even later een nieuwe dichte poging van Berwouts uit doel houden doch tegen de knappe één-twee actie Berwouts – Pauwels is hij kansloos, 1-2. En toch gaan we rusten met een gelijkspel. We versieren onze vierde hoekschop. Schepcorner binnengekopt door Malfait en 2-2.

 

Het tweede kwart is kort van stof. Geen doelpunten. Wel treffen we (helaas) tweemaal het doelhout via Dermaut en Meeuw (binnenkant paal). Daar kenden we pech.

 

Ook in het derde kwart gaat het spel goed over en weer. En we lukken vrij snel een nieuwe schepcorner, opnieuw Malfait en de 3-2 voorsprong is een feit. Bij Kortemark komt Sven Dhoest in doel, Malfait verhuist naar de linksback positie. We hebben nu veel meer balbezit achterin en kunnen zo de wedstrijd controleren. Ook nu zijn de beste doelkansen nog voor Kortemark, maar scoren lukt dit seizoen o zo moeilijk.

 

Het vierde kwart wordt bijgevolg een nagelbijter met Oudenaarde nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Kortemark slotstuk Dhoest bewijst echter meermaals dat hij nog steeds een topper in doel is op pogingen van Berwouts (tweemaal) en Pauwels. De gelijkmaker komt er toch, niet toevallig via een schepcorner, 3-3 Berwouts. We krijgen nog twee dotten van kansen doch Meeuw en Van Den Bogaerde slagen er niet in om Kortemark opnieuw op voorsprong te brengen. En toen waren er nog 20 seconden te spelen… En hadden we balbezit… En viel alles tegen … In plaats van balbezit te houden wordt er nog een aanval opgezet op links, gevolgd door balverlies, gevolgd door een snelle tegenaanval, gevolgd door een twee tegen één situatie, gevolgd door een sliding waarbij Yannick de bal uit doel houdt doch hiermee ook het doel mee verschuift … gevolgd door een (dubieuze) scheidsrechterlijke beslissing om hiervoor een strafschop te fluiten in plaats van vrijschop … Strafschop omgezet door alweer Berwouts en 3-4 op het bord. Wedstrijd daarna onmiddellijk afgefloten.


conclusie : we gooien een verdiend punt op 20sec voor het einde te grabbel + we moeten dringend werken aan ons scorend vermogen

 

Tussenstanden: 2-2; 2-2; 3-2; 3-4

Speelden en scoorden :  Malfait (2), Dekeyzer, Dermaut, Van Den Bogaerde (1), Meeuw, Willemyns, Dhoest
17/11/2023 – KBC KORTEMARK - Mvc RONSE : 9 – 6


Ondanks een aantal zeer goede prestaties was de puntenoogst eerder aan de magere kant. Ronse moest en zou het kind van de rekening worden. De geschorste Dermaut werd vervangen door Dhoest.

We begonnen sterk, in de eerste minuut onderschept Yannick Dekeyzer de bal op de eigen helft en legt hem meteen in het mandje. Ronse laat zich echter niet onbetuigd en via hun kapitein Daoud Mahli komen ze zelfs op een 1-2 voorsprong. Benjamin Bonte zorgt met een pegel vanop afstand dat we mogen gaan rusten met een gelijkstand.
Het 2de kwart begint goed, een steal van Mica Meeuw wordt vakkundig afgewerkt door Gauthier Willemyns. We lopen verder uit na een cornerbal omgezet door Tim Van Den Bogaerde. Het wordt 5-2 via Mica Meeuw. Twee verre ballen op rij vanop de eigen helft op een leeg doel gaan naast, één van Stephen Malfait en één van Gauthier Willemyns.

In kwart 3 loopt het heel wat minder vlot, via een cornerbal en een penalty vindt Ronse de aansluiting. Het wordt nog erger, cornerbal nr. 2 van de partij wordt tegen de paal gekopt.
In kwart 4 gaat het onmiddellijk fout, het wordt 5-5 en via een rechtstreekse cornerbal wordt het zelfs 5-6. Ondertussen verliezen we Mica Meeuw na een 2de gele kaart en moeten we terug vol aan de bak. Tim Van Den Bogaerde scoort 2x op rij en we gaan erop en erover. Gauthier Willemyns blokt een aanval van Ronse af en loopt iedereen eraf en zorgt voor de 8-6. Het laatste doelpunt dat we scoren is misschien wel het mooiste, verre bal van Dhoest en Tim Van Den Bogaerde kopt de bal overhoeks binnen.


Conclusie : deugddoende zege na een niet zo sterke partij


Tussenstanden : 2-2, 5-2, 5-4 en 9-6
Speelden en scoorden : Malfait, Dhoest, Bonte (1), Dekeyzer (1), Mortelé, Meeuw (1), Willemyns (2) en Van Den Bogaerde (4)

24/11/2023  –  SAN SIRO DEFTINGE   -   KBC KORTEMARK   :     5 - 4


Opnieuw een loodzware verplaatsing. De kalendermaker laat ons in de heenronde alle topploegen eerst buitenshuis bekampen, behalve Maldegem. Ditmaal naar (opnieuw) titelkandidaat Deftinge waar ene Brecht Van De Wattijne na enkele weken afwezigheid opnieuw aan de aftrap stond … we hadden het weer getroffen… KBC Kortemark trad aan met een onuitgegeven 6-tal. Stephen Malfait en Tim Van Den Bogaerde beide gekwetst, Meeuw geschorst ... oftewel 90 % van de doelpuntenproductie van het huidig seizoen was afwezig ...De piepjonge Marcin Del’Haye werd overgeheveld uit de B-ploeg om toch maar met 6 aan de aftrap te kunnen staan.

Het spel ging vanaf het begin goed over en weer. Kleine doelpogingen misten het doel. Minuut 9 : aanval Kortemark van achteren uit onderschept, poging Van De Wattijne wordt nog van de lijn geveegd doch in de rebound staat Houck op de juiste plaats (onjuiste plaats voor ons …) om de 1-0 binnen te tikken. Minuut 11 : oprukken Houck op rechts, Kortemark kapitein stopt op de achterlijn de aanvallende actie; foutief volgens scheidsrechter Baert. Strafschop en Schoukens met de 2-0.

Niet onderliggen in het spel en toch twee doelpunten moeten ophalen. Begin er maar aan met een onuitgegeven ploeg. En toch … knap afstandschot Kortemark doelman Sven Dhoest, bal zou sowieso in doel verdwijnen, Gauthier Willemyns tikte nog als laatste de bal aan, 2-1. Er volgden twee goeie mogelijkheden op nieuwe doelpunten. Sven redde knap het inzenden van Dugardin en langs Kortemark kende Jorden Dermaut pech dat zijn lange bal op de paal strandde.

Halfweg het tweede kwart : Deftinge verzamelt in één minuut tijd hoekschop 3 en 4. Schepcorner feilloos binnengekopt door Schoukens en 3-1. Intussen stond youngster Marcin Del’haye op het veld. Hij kweet zich met veel bravoure van zijn taken en toen hij perfect op counter de diepte werd ingestuurd, bleef hij koelbloedig genoeg om de 3-2 te scoren naast doelman Desprets.

Derde kwart. Eerste aanval Kortemark, doelman Desprets zit er met zijn arm tussen. Het scheidsrechtersduo twijfelt niet en geeft strafschop aan Kortemark. Benjamin Bonte scoort de 3-3. Deftinge nam even het initiatief over. Sven Dhoest onderscheidde zich tweemaal knap in doel en behield ons van een nieuwe achterstand. We kwamen goed weg toen Van De Wattijne op wandel ging, prima actie, doch hij devieerde de bal over doel. En we kregen een nieuwe strafschop : opnieuw handsbal Desprets, opnieuw Benjamin Bonte die de rust behield en de Kortemarkse voorsprong op het bord bracht, 3-4. Helaas konden we niet lang genieten van deze voorsprong. De daaropvolgende aanval leverde de thuisploeg zijn vierde hoekschop op en via Schoukens werd het net voor affluiten van dit kwart 4-4.

De wedstrijd kon nu alle kanten op. We waren zeer dicht bij de nieuwe voorsprong met een dot van een kans. Prima aanval vanop rechts met Marcin, prima voorzet voor doel, de inlopende Dekeyzer schoot echter over het doel. De scheidsrechters bleven strafschoppen fluiten. Ditmaal zagen ze handsbal (bovenarmbal met een beweging) van Kortemark doelman Dhoest. Schoukens schoot de penalty echter op de paal. En toch kwam Deftinge op voorsprong. Eén klein onoplettendheidje achterin, Houck staat vrij en plaatst de bal mooi naast Dhoest in doel, 5-4. We hadden nog 5 minuten om de nederlaag te voorkomen. Meer dan een poging van Willemyns leverde het echter niet op. We kwamen niet meer in de buurt van het thuisdoel.

 

Conclusie : ondanks de nieuwe nederlaag was de stemming in de kleedkamer na de match zeer goed. We houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd. De prestatie was stukken beter als vorige week tegen Ronse en er werd met bijzonder veel inzet en teamspirit gevoetbald. Iedereen was het erover eens dat we (opnieuw) niet de nederlaag verdienden maar waar we vorig jaar grossierden in gelijke spelen helt de balans nu steeds net over naar de tegenstander.

Volgende vrijdag wacht de kelderkraker tegen Assebroeke.

 

Tussenstanden: 2-0; 3-2; 4-4; 5-4

Speelden en scoorden :  Dhoest, Dekeyzer, Dermaut, Bonte (2), Willemyns (1), Del’Haye (1)

10/11/2023  –  KASSANI ELSEGEM   -   KBC KORTEMARK   :     4 - 1


De loodzware verplaatsingen naar topploegen volgen elkaar in een snel tempo. Na vorige speeldag in Drongen, nu bij titelkandidaat Elsegem en over twee weken naar die andere titelkandidaat Deftinge. De kalendermaker heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt in de heenronde.

 

De wedstrijd was welgeteld 20 seconden ver en meteen een 100 % loepzuivere kans voor Kortemark. Yannick op rechts met een gemeten voorzetschot naar de tweede paal, Tim Van Den Bogaerde kwam inlopen doch kwam millimeters tekort om er zijn voet tegen te zetten. Het eerste wedstrijdkwart liet Elsegem ons het balbezit. We konden er echter weinig tot niets mee doen. Kortemark sluitstuk van zijn kant had ook niet veel werk. Enkel op pogingen van El Malqui en D’Haene moest hij paraat staan.

 

Het tweede kwart verliep veel evenwichtiger. Meteen Msili met een prima actie, bal spatte (gelukkig voor ons) uiteen op de paal. Deze Msili wordt als één van de grootste talenten van het nationaal minivoetbal beschouwd. Zijn vizier stond echter niet volledig goed afgestemd. Alleen op Kortemark doelman af slaagde hij er nog in om de bal nipt naast doel te plaatsen. Ook Kortemark verzuimde de score te openen. Prima schot Jorden Dermaut, Elsegem doelman Labie met de knappe redding, Yannick Dekeyzer in de rebound, nipt naast doel … En het openingsdoelpunt viel aan de overkant. Lenn D’Haene mocht op de tegenaanval oprukken op links en punterde de bal diep in de verste hoek rechts binnen, 1-0. Beide ploegen verzamelden vlot drie hoekschoppen. Het was echter Elsegem dat net voor affluiten hun vierde lukte, Callewaert kopte beheerst de 2-0 binnen.

 

De vierde hoekschop langs Kortemarkse kant viel praktisch onmiddellijk in het begin van het derde kwart. Het duo Bonte-Malfait zorgde voor de  aansluitingstreffer, 2-1. We kwamen goed weg toen Msili voor open doel te lang talmde en de score vergat uit te diepen. Ook Kortemark had nog een doelpuntmogelijkheid doch de lange bal van Yannick van achteren uit naar het lege doel, verdween … naast het lege doel.

 

Het moest dan maar gebeuren in het laatste kwart. Eerste minuut : Gauthier Willemyns met de prima actie, alleen op doel af, zich vrijdraaiend en foutief gestuit vonden beide scheidsrechters en de strafcorner was een feit. We verzuimden echter de gelijkmaker te scoren … de kopbal van Malfait verdween naast doel. Een cruciale misser. We stonden inmiddels wel weer snel op drie hoekschoppen. We probeerden opnieuw het spel naar ons toe te trekken doch werden koud gepakt door een perfect uitgevoerde counter van de thuisploeg, El Malqui naar Msili en 3-1. Boeken toe ?? “neen” !! We versierden onze vierde hoekschop. Schepcorner bijgevolg. Opnieuw slaagde Stephen er echter niet in om te scoren … Tweede cruciale faze in dit kwart. We waren er via Benjamin Bonte nog erg dichtbij doch zijn schot strandde op de paal. Dat Kristof D’Haene (ex-KV Kortrijk, ex-Cercle Brugge) er nog 4-1 van maakte was enkel voor de statistieken.

 

Conclusie : alweer een overbodige nederlaag.  Kansen waren er genoeg om de nederlaag te ontlopen, en dan hebben we het niet alleen over de twee gemiste schepcorners. De gevarenzone komt stilaan in zicht. Dringend tijd om een deugddoende overwinning te behalen. Misschien volgende vrijdag thuis tegen Ronse ? Afspraak 21u00 in Kortemark.

 

Tussenstanden: 0-0; 2-0; 2-1; 4-1

Speelden en scoorden :  Malfait (1), Dekeyzer, Dermaut, Bonte, Van Den Bogaerde, Meeuw, Willemyns

01/12/2023  –  KBC KORTEMARK   -   ASSEBROEKE   :     6 - 4


De tweede Westvlaamse derby stond op de agenda. Assebroeke kwam op bezoek  Meteen een levensbelangrijke wedstrijd want beide ploegen stonden (geheel onverwacht) op een barrageplaats.

 

Het eerste kwart verliep zeer evenwichtig maar eindigde doelpuntenloos. Tim Van Den Bogaerde wist zich driemaal knap te manifesteren maar telkens vond hij doelman Vanthorre op zijn weg. Assebroek zette daar één welgemikt schot van diezelfde Vanthorre doch Kortemark doelman Sven Dhoest bewees dat hij nog steeds bij de topkeepers in 1ste nationale hoort.

 

Tweede kwart : Assebroek trok massaal terug en liet het initiatief aan Kortemark. Tot echt grote doelkansen kwamen we niet doch we verzamelden wel snel vier hoekschoppen. Schepcorner feilloos binnengekopt door Van Den Bogaerde, 1-0.

 

De doelpunten vielen echter in het derde kwart.

  • : Cleenwerck stond vrij aan de tweede paal
  • : strafschop voor Assebroek na toch wel erg lichte “overtreding” van Dante Mortelé op de ons welgekende ex-spits Kevin Deprest

2-2 : Yannick Dekeyzer op aangeven van Gauthier Willemyns

Beide ploegen benutten ook nog elk hun schepcorner, Kortemark via opnieuw Van Den Bogaerde, Assebroek via Schotte. 3-3 bijgevolg op het eind van het derde kwart.

 

De wedstrijd kon dus nog alle kanten uit in het laatste kwart. Assebroek liet opnieuw het spel aan ons over. Gauthier kreeg een dot van een kans op aangeven van Mica Meeuw doch besloot in het zijnet. En het doelpunt viel aan de overkant. Vrijschop Assebroek, Van Thorre legt opzij voor Birger Longueville en die plaatste de 3-4 knap naast Dhoest in doel. Er restten ons nog een achttal minuten om deze scheve situatie recht te zetten. En we deden het snel. Yannick Dekeyzer met een prima schot. Gauthier Willemyns stond op de juiste plaats voor doel en met een subtiel hakje versloeg hij Van Thorre, 4-4. Daaropvolgende minuut : Mica Meeuw kan de bal op het middenveld ontfutselen, snelle counter met Gauthier mee, een twee tegen één situatie, Mica geeft de bal op het gepaste moment aan Gauthier en die zorgt met zijn tweede van de avond voor de nieuwe Kortemark voorsprong, 5-4. Assebroeke moest nu wel alles op de aanval zetten. Dat leverde nog een gevaarlijke vrijschop dicht bij ons doel op die finaal naast werd besloten. Dat leverde ons ook op counter doelrijpe kansen op. Nadat hij eerst tweemaal alleen op de doelman af mocht gaan en deze laatste tweemaal kon redding brengen was de derde keer de goede keer voor Mica Meeuw, knap afgewerkt naast doelman Schotte en de 6-4 eindstand was een feit.

 

Conclusie : deugddoende overwinning waardoor we nu opnieuw aansluiten bij het ruime peloton dat de middenmoot omvat.

 

Tussenstanden: 0-0; 1-0; 3-3; 6-4

Speelden en scoorden :  Dhoest, Dekeyzer (1), Bonte, Van Den Bogaerde (2), Meeuw (1), Willemyn (2) , Mortelé


08/12/2023  –  HARD LABEUR NAZARETH   -   KBC KORTEMARK   :     3 - 8


Laatste wedstrijd van de heenronde bracht ons naar Nazareth. Hard Labeur staat laatste in de stand en heeft nog geenenkel punt behaald. De reden is simpel : de ploeg werd eind vorig seizoen leeggeplukt …

 

We namen meteen het initiatief in het wedstrijdbegin. En kenden meteen pech. Prima schot Kortemark doelman Dhoest, bal op de deklat.

We kampeerden constant op de helft van de thuisploeg. Mica Meeuw werd tweemaal prima op pad gestuurd doch trof tweemaal thuisdoelman De Craemer op zijn pad. En dan blijft het oppassen voor de schaarse tegenprikken. Sven Dhoest behoedde ons eerst nog met een prima reflex van de achterstand, doch één minuut later was hij kansloos tegen de prima plaatsbal, 1-0. 80 % balbezit en met een 1-0 achterstand een eerste maal gaan rusten …

 

Tweede kwart : zelfde spelbeeld.

Ditmaal werden we wel beloond. 1-1: Tim Van Den Bogaerde, op pass Mica.

Schot Van Den Bogaerde nipt naast.

Schot Jorden Dermaut : handsbal Nazereth, logische strafschop, feilloos omgezet door Tim : 1-2.

Schitterende lange bal Dhoest van achteren uit naar Mica Meeuw, perfect gecontroleerd en afgewerkt en 1-3.

Situatie rechtgezet halfweg.

 

Het was toen al duidelijk dat Nazareth niet bij machte was om deze achterstand op te halen. Veel goeie wil, dat wel, maar te weinig kwaliteit dit seizoen.

We verzamelden snel onze vierde hoekschop. Schepcorner afgewerkt door het duo Bonte – Van Den Bogaerde en 1-4.

Sven Dhoest trof nogmaals de deklat maar hijzelf mocht even later diep op wandel gaan en eenvoudig de 1-5 naast Decraemer in doel plaatsen.

Gauthier Willemyns kreeg nog twee prima kansen om de voorsprong uit te breiden doch trof tweemaal de thuisdoelman op zijn weg.

 

Wedstrijd uiteraard al gespeeld bij het ingaan van het vierde kwart.

Enkel voor de statistieken werd er nog gescoord.

1-6 : Meeuw op perfect uitgevoerde counter samen met Willemyns

1-7 : hetzelfde duo

2-7 : schepcorner Nazareth

3-7 : onoplettendheidje achterin bij KBC

3-8 : schepcorner nummer 2 voor KBC, opnieuw via Van Den Bogaerde op aangeven van Bonte

 

Conclusie : de beoogde 9 op 12 in de laatste 4 wedstrijden is behaald. We schoven op van een barrageplaats achteraan in de stand naar de subtop. 7 punten achterstand op plaats 4. Wordt moeilijk om topvier te behalen doch met hetzelfde spel als in de heenronde waarin we meer punten verdienden dan we uiteindelijk behaalden en goed wetende dat alle toppers (op Maldegem na) nog naar Kortemark moeten komen, vatten we de terugronde aan met een gezonde dosis ambitie.

 

Tussenstanden: 1-0; 1-3; 1-5; 3-8

Speelden en scoorden :  Dhoest (1), Dekeyzer, Bonte, Dermaut, Van Den Bogaerde (4), Meeuw (3), Willemyns


12/01/2024  –  AZ 77 MALDEGEM   -   KBC KORTEMARK   :     6 - 2


De verplaatsing naar seizoensrevelatie Maldegem stond op de agenda. Maldegem beschouwde ons als hun “zwarte beest”. Dat laatste zou echter moeilijk aan te tonen zijn vermits we met een gehavende ploeg afzakten.  Youngster Dante Mortelé kwam in de ploeg waardoor we toch nog aan 6 effectieve spelers geraakten.

 

De wedstrijd bleef lang gesloten.In het eerste kwart onthouden we twee kansen langs Kortemark kant : de verre lobbal van Benjamin Bonte trof de kruising en het schot van Sven Dhoest scheerde rakelings naast. Maldegem kon daar enkel een schot van Ben Akari tegenover plaatsen.

 

Tweede kwart zelfde spelbeeld. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Weinig doelkansen, wel veel hoekschoppen. En bijgevolg schepcorners die een doelpunt konden opleveren. Jacobs scoorde wel de 1-0 voor de thuisploeg. Tim Van Den Bogaerde kopte de Kortemarkse schepcorner naast.

 

De doelpunten vielen in het derde kwart. Helaas voor ons aan de verkeerde kant. Via tweemaal Thyssen en een nieuwe schepcorner van Tommy Jacobs verscheen de 4-0 op het bord.

 

We wilden er toch nog iets van maken in het vierde kwart doch werden al meteen in de eerste minuut koud gepakt door een nieuw doelpunt van Jacobs, 5-0.

Bonte en Van Den Bogaerde konden elk de eer redden voor Kortemark, 5-2. Tussendoor had Donkor gescoord.

 

Eindstand : 6-2

 

Conclusie : wedstrijd om snel te vergeten … teveel spelers acteerden onder hun niveau … onvoldoende wisselmogelijkheden om dit recht te trekken …

 

Tussenstanden: 0-0; 1-0; 4-0; 6-2

Speelden en scoorden :  Dhoest, Dekeyzer, Bonte (1), Van Den Bogaerde (1), Willemyns, Mortelé19/01/2024  –  KBC KORTEMARK   -   MINI SINT-GILLIS-WAAS   :     8 - 7


Na de off day vorige week in Maldegem kwam Sint-Gillis-Waas op bezoek. Evenveel punten als ons. Kantine 11 was aanwezig om de wedstrijd te filmen. Om toch enige zekerheid te hebben om niet constant naar onderen te moeten kijken in de klassering konden beide ploegen best winnen.

 

Sint-Gillis-Waas knutselde de eerste noemenswaardige doelpoging in elkaar. Jarne Verstraeten zijn schot werd prima gepareerd door Kortemark doelman Dhoest. Direct naar de overzijde waar Tim Van Den Bogaerde zich ontdeed van zijn directe tegenstander, zijn schot werd uit doel gehouden door doelman Prinsen. We kwamen halfweg het eerste kwart op achterstand. Bosman op rechts iets te veel ruimte gekregen, licht afgeweken schot naast Dhoest in de benedenhoek, 0-1. Lang bleef die stand niet op het bord staan. Een nieuwe bezoekende aanval werd afgebroken, Kortemark spits Gauthier Willemyns veroverde de bal diep op de Kortemarkse helft, lange lobbal over alles en iedereen in het lege doel, 1-1. Opnieuw Bosman zorgde echter nog voor de 1-2 voor affluiten.

 

Onmiddellijk afgetrapt in het tweede kwart stuurde Willemyns Jordy Bardyn diep op rechts, zijn schot verdween echter in het zijnet. We gingen volop op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Knap stoorwerk van Gauthier op doelman Prinsen, bal ontfutseld en 2-2. Het bleef echter opletten voor de tegenstoten van Mennes & co.

 

De wedstrijd brak volledig open in het derde kwart. Tim Van Den Bogaerde op weg naar doel, prima actie, prima schot, eveneens prima gepareerd door de doelman. Het leverde ons echter wel onze vierde hoekschop op. Het duo Bonte – Van Den Bogaerde klaarde de klus, 3-2. We stonden eindelijk op voorsprong. En het ging nu snel. Tweemaal na elkaar op enkele minuten tijd hetzelfde knap samenspel : Sven Dhoest met de lange bal naar Benjamin Bonte diep op links, Ben met de gemeten voorzet naar de tweede paal en telkens kwam Tim gepast inlopen om tweemaal na elkaar te scoren, 5-2. Sint-Gillis-Waas lukte nog op hun beurt hun schepcorner via Mennes en zo gingen we een laatste maal rusten met een 5-3 op het bord.

 

Het vierde kwart kon niet veel beter beginnen. Meteen Van Den Bogaerde op weg op rechts, een loeier in de dichte hoek en 6-3. We hadden geluk toen bezoeker Bosman de deklat trof en op de actie daarna stond Dhoest op de goeie plaats om een nieuwe poging van Bosman uit zijn doel te houden. Sint-Gillis-Waas nam nu het commando over en scoorde via Verstraeten de 6-4. Spanning volop in de wedstrijd. Die verdween even toen Jordy Bardyn de 7-4 scoorde doch meteen werden we met de neus op de feiten gedrukt. Tweemaal Goossens na tweemaal niet al te doortastend optreden van de Kortemark defensie en het stond 7-6.

Nog twee minuten nagelbijten … Van Den Bogaerde werd de diepte ingestuurd, wordt lichtjes aangetikt, verliest hierdoor het evenwicht. Scheids Taildeman fluit een logische strafscorner. Tim maakte er zelf (met zijn 5de van de avond) 8-6 van. Game over ? Nog niet … Sint-Gillis-Waas versiert nog een vierde hoekschop. Opnieuw Mennes met de 8-7. Er restten (gelukkig voor ons) nog slechts enkele seconden speltijd en de scheids floot net op tijd af.

 

Conclusie : hardbevochten, verdiende zege, met bijwijlen mooi combinatievoetbal.

 

Tussenstanden: 1-2; 2-2; 5-3; 8-7

Speelden en scoorden :  Dhoest, Dekeyzer, Bonte, Dermaut, Van Den Bogaerde (5), Willemyns (2), Mortelé, Bardyn (1)


26/01/2024 - KBC KORTEMARK - ERWETEGEM : 4-6


Doltcini Erwetegem profiteerde van de rustdag van Elsegem door de leidersplaats over te nemen na een 4-6 zege bij KBC Kortemark. In een spannende partij opende Vanhoolandt voor de bezoekers, maar in de tweede periode klom Kortemark op voorsprong via Willemyns en Mortelé. Net voor rust scoorde Jonathan Ulens via een cornerbal de gelijkmaker. Na rust een zelfde spelbeeld met een sterk Kortemark. Dat kwam via Dermaux en Van Den Bogaerde zelfs twee keer op voorsprong. Erwetegem het moest stellen met een strafschopdoelpunt van Ulens. Deze Ulens zou evenwel in de slotact de wedstrijd beslissen met een loepzuivere hattrick, waardoor Erwetegem met 4-6 de winst pakte in West-Vlaanderen. Volgende week staat de topper tegen Kassani Elsegem geprogrammeerd, maar voor deze partij moet Erwetegem zonder portier Vandereecken aantreden, die te Kortemark tegen een derde gele kaart aanliep.


02/02/2024  –  SYNERGIE DOMINO OUDENAARDE   -   KBC KORTEMARK   :     8 - 5


Het bezoek naar bekerwinnaar en veelvuldig kampioen Oudenaarde (voorheen Merelbeke) stond op de agenda. Vorige week dienden ze “noodgedwongen” forfait te geven voor de verre verplaatsing naar Sint-Gillis-Waas alhoewel velen in het minivoetbalwereldje er een andere mening op nahielden. Om het verhaal kort te maken, Oudenaarde was super gemotiveerd, quasi voltallig en wij werden het kind van de rekening …

 

We begonnen al meteen met een achterstand na dertig seconden. En een cadeau met een grote strik. Foutief inspelen in de voeten van De Weirdt en die kon simpel de 1-0 binnentikken. Eén minuut later, Oudenaarde met een intrap vooraan op rechts. Bal voor doel, bal wijkt af op de voet van Deweirdt en pardoes in doel, 2-0. Begin er maar aan … En toch lukten we relatief snel de aansluitingstreffer. Tim Van Den Bogaerde recupereerde de bal op eigen helft, zag dat Berwouts nogal ver uit zijn doel stond en Tim scoorde beheerst de 2-1. We bleven echter niet alert genoeg. Nieuw foutief inspelen. Opnieuw koud afgewerkt door De Weirdt en 3-1. Kortemark doelman Dhoest behoedde ons nog van verder onheil.

 

Het tweede kwartier moest beter. Maar dat werd het niet … De slordige foutjes en balverliezen bleven zich opstapelen. Louis Pauwels strafte dit genadeloos af, 4-1. We konden daar in het tweede kwart welgeteld één knappe actie tegenover zetten. Mooie aanval op links opgezet door Benjamin Bonte, strakke pass naar Dante Mortelé die rechts de bal even strak voor doel bracht naar de inlopende Van Den Bogaerde doch die tikte de bal over het doel. Dan was Oudenaarde veel en veel efficiënter. Vande Velde kreeg iets teveel ruimte om aan te leggen en schoot de bal knap naast Sven in doel, 5-1. Net voor halfweg konden we dan toch tegenprikken, niet toevallig via de bedrijvige Van Den Bogaerde, knap in de draai en 5-2.

 

Het derde kwart begon (opnieuw …) slecht. Frommelgoal in de kluts, 6-2. Twee minuten later : zoveelste balverlies Kortemark, De Weirdt straft dit opnieuw af en 7-2. Youngster Dante Mortelé bewijst dat hij steeds meer en meer zijn plaats vindt in de ploeg. De 7-3 van zijn voet was een knappe actie. Dichter dan dit kwamen we voorlopig niet. Dhoest met een nieuwe knappe redding, bal in hoekschop. De vierde en de daaruit voortvloeiende schepcorner werd door Lorenzo Berwouts binnengekopt, 8-3.

 

Het vierde en laatste kwart was er eigenlijk te veel aan met deze tussenstand. Maar toch werd dit ons beste kwart, of was het door de nonchalance van de thuisploeg. Bardyn werd tweemaal knap van een doelpunt gehouden door Berwouts. De Kortemarkse schepcorner leverde de 8-4 op via Van Den Bogaerde.

Diezelfde Van Den Bogaerde op een zucht van de 8-5 doch Berwouts redde. Bardyn van dichtbij net over doel. De 8-5 kwam er dan toch nog. Niet toevallig na mooi voorbereidend werk van Mortelé en dito pass naar de inlopende Van Den Bogaerde. Dit was meteen het laatste wapenfeit.

 

Conclusie : als je 4 doelpunten cadeau geeft en meerdere spelers een off-day hebben kun je in dit soort wedstrijden niets rapen … Rap vergeten dus, en volle concentratie en focus op de volgende (thuis)wedstrijd tegen Nazareth.

 

Tussenstanden: 3-1; 5-2; 8-3; 8-5

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte, Dermaut, Mortelé (1), Van Den Bogaerde (4), Willemyns, Bardyn


16/02/2024  BVB 1/4  FINALE  –  KBC KORTEMARK   -   SAN SIRO DEFTINGE   :     6 - 7


De bekerfinale behalen is elk jaar één van onze doelstellingen. Volgende stap om die te behalen was de komst van San Siro Deftinge, ex-bekerwinnaar. Heruitgave van de bewogen kwartfinale van vorig jaar (in Deftinge) waar we nipt werden uitgeschakeld met schepcorners.

 

We begonnen het best aan de partij. En werden meteen beloond. Tim Van Den Bogaerde in het geharrewar voor het bezoekend doel, kon de bal nog opzij leggen voor Guillaume Clinckemaillie en die scoorde beheerst de 1-0 naast doelman Desprets. Volgende aanvallende actie : Van Den Bogaerde mooie actie, dito schot, ditmaal staat Desprets paraat. We noteren in dit eerste kwart nog een lange lobbal van Clinckemaillie over alles en iedereen, doelman Desprets is net op tijd terug om de bal uit doel te halen. Deftinge kwam langzaam in de wedstrijd. Speleers tweemaal aan het kanon, nipt over en nipt naast. In de ultieme slotseconden werd aan de tweede paal bezoeker Dujardin uit het oog verloren, en de 1-1 was een feit.

 

Het wedstrijdbeeld werd vanaf het tweede kwart evenwichtiger. Benjamin Bonte mocht vrij oprukken op rechts, zijn harde geplaatste schot werd door Deftinge doelman Desprets uit doel gehouden. Aan de overkant was de eerste kans voor Dujardin, bal naast doel. We forceerden onze vierde hoekschop : schepcorner binnengekopt door Van Den Bogaerde, 2-1. Lang konden we niet genieten, de volgende Deftingse aanval leidde naar de 2-2 via Schoukens. Kortemark doelman pareerde mooi een geplaatst schot van Houck. De scheids oordeelde echter dat Sven hiervoor zijn bovenarm had gebruikt … Begrijpe wie kan … Deftinge nam het cadeau aan en scoorde uit strafschop de 2-3. We moesten bijgevolg een eerste maal achtervolgen. Net voor affluiten lukte het om nog de gelijkmaker te scoren. Clinckemaillie mooie actie op rechts, prima schot dat nog in doel werd gedevieerd door Gauthier Willemijns, 3-3.

 

We namen het commando snel over in het derde kwart. Lange gemeten bal van achteren uit van Sven Dhoest in de loop van de oprukkende Clinckemaillie, Guillaume omspeelt knap doelman Desprets en plaatst de 4-3 op het bord. En we gingen door op ons elan. Prima één-twee Dante Mortelé met Willemyns. Dante met de harde dichte afwerking, Desprets houdt met een super redding de bal uit doel. En net toen iedereen verwacht dat het doelpunt zou vallen, valt het aan de andere kant. Brecht Van De Wattijne met een zuiver geplaatste bal in de bovenhoek, 4-4, Dhoest kansloos. Het bleef spannend. Snel spel over en weer. En we voelden ons koud gepakt toen de scheids een zuivere handsbal van de Deftingse verdediging niet zag … Geen nood, nieuwe goeie pass van achteren uit van Sven naar Benjamin Bonte op links, gemeten harde voorzet naar de tweede paal waar Mortelé komt ingelopen en de bal hard naast Desprets in doel prikt, 5-4.

Opnieuw konden we niet lang genieten. Deftinge met vier hoekschoppen. Kolfje naar de hand voor Schoukens en 5-5. Alles te herdoen. En we kregen een dot van een actie en kans. Dante Mortelé deed alles goed doch werd foutief gehaakt door een Deftings verdediger … Iedereen zag dat de fout duidelijk binnen de rechthoek gebeurde, de scheids die op 3 meter afstand stond toe te kijken legde de bal echter buiten de rechthoek, vrijschop bijgevolg i.p.v. overduidelijke strafschop. Men moet al serieus blind zijn (het woord “partijdig” willen we niet gebruiken …) om dit niet te willen zien. Uiteraard hevig protest van alles wat met Kortemark te maken heeft, zowel op het veld, de bank als de vele supporters langs de lijn.

 

Het vierde kwart moest dus de beslissing brengen. Het spel ging goed over en weer. Moeilijk uit te maken wie aan het langste eind zou trekken. Vijf minuten voor tijd leverden twee Kortemarkse verdedigende onoplettendheden tweemaal een doelpunt op, telkens via Schoukens, 5-6 en 5-7. Match gespeeld ? “Neen”. We gaven niet op en trokken voluit in het offensief. We scoorden via Willemijns nog de 6-7 op 40 seconden van het eindsignaal doch er restte ons te weinig tijd om de gelijkmaker en verlengingen uit de brand te slepen.

 

Conclusie : Serieuze ontgoocheling. Dit verdienden we niet. De betere ploeg wordt niet beloond met een ticket voor de halve finale. Een sterke laatse man bij Deftinge, enkele defensieve foutjes én drie scheidsrechterlijke (foute) beslissingen beïnvloedden het resultaat.  

 

Tussenstanden: 1-1; 3-3; 5-5; 6-7

Speelden en scoorden : Dhoest, Dekeyzer, Bonte, Dermaut, Van Den Bogaerde (1), Willemyns (2), Mortelé (1), Clinckemaillie (2)


23/02/2024  –  KBC KORTEMARK   -   OPEL HAECK DRONGEN   :     3 - 5


We kregen landskampioen Drongen over de vloer, ploeg die een wisselvallig seizoen kent en in onze buurt vertoeft in het klassement. Voor ons een unieke gelegenheid om de 3 punten thuis te houden en ons definitief uit het oog van de barrageplaatsen te zetten.

 

Eerste kans was voor Drongen doelman Roelandt, zijn schot ging over ons doel. Aan de overzijde toonde diezelfde Roelandt tweemaal door tweemaal Tim Van Den Bogaerde van het openingsdoelpunt te houden. Aan Kortemark zijde staat er ook een goeie doelman in doel, Sven Dhoest. Op een geplaatst schot in de benedenhoek van diezelfde Roelandt moest hij alles uit de kast halen om die bal uit doel te houden. We kenden pech toen het prima schot van Benjamin Bonte op de deklat terug in het veld ketste. Even later kenden we dan weer geluk … Drongen miste via Van Der Cruyssen zijn schepcorner.

 

Het tweede kwart begon uitstekend voor KBC. Meteen onze vierde hoekschop versierd. Schepcorner feilloos afgewerkt door het duo Bonte – Van Den Bogaerde, 1-0. En we verdubbelden ook relatief snel deze voorsprong : Dante Mortelé met een prima actie en pass naar Gauthier Willemijns en na enig kapwerk kon hij de bal uiteindelijk in doel plaatsen, 2-0. De twee spelers van de match bleven echter beide doelmannen. Opnieuw Roeland met een geplaatst schot, opnieuw prachtige redding Dhoest. We kenden opnieuw pech met een nieuwe bal op de deklat, ditmaal schot van Dhoest. Drongen voetbalde opnieuw snel 4 hoekschoppen bijeen, nieuwe schepcorner, ditmaal wel binnengekopt door Van Der Cruyssen, 2-1 en direct rusten.

 

Eerste actie van het derde kwart : zelfde protagonisten : schot Roelandt, redding Dhoest. En opnieuw (voor de derde maal …) plaatsten we een schot tegen het doelhout, ditmaal via Dermaut. In de daaropvolgende fase geharrewar voor het Drongens doel, Willemijns dichtbij het derde doelpunt, helaas, nipt niet …

En jawel … het doelpunt viel aan de overkant. Onnodig, knullig Kortemarks balverlies halfweg het terrein, Van Der Cruyssen in vrije positie op weg naar doel. Sven Dhoest met het professionele trekfoutje, geel en rechtstreekse schepcorner. 2-2 via Van Der Cruyssen. We kregen nog een dot van een kans om een derde doelpunt te scoren : nieuwe gemeten prima pass van Mortelé naar Guillaume Clinckemaillie, perfect inlopend en dito schot, doelman Roelandt met de puike redding.

 

Het vierde kwart moest dus de beslissing brengen. En meteen kwamen we voor het eerst in deze partij op achterstand. Nieuw en onnodig, knullig Kortemarks balverlies centraal leidt naar een duel Dhoest – Van Der Cruyssen, deze laatste laat zich theatraal vallen, scheidsrechter loopt in de val en fluit penalty…

Kolfje naar de voet voor Maxim Maes : 2-3. Kortemark nu volop met de volledige ploeg in de aanval op de bezoekende speelhelft op zoek naar de gelijkmaker. Aanval vooraan afgeslagen, Maxim Maes ziet dat de Kortemarkse doelmond volledig open ligt en plaatst de bal mooi over iedereen in ons lege doel, 2-4.

Beide ploegen staan inmiddels op drie hoekschoppen en verzamelen in de laatste minuten elk ook nog hun vierde, beide schepcorners binnengekopt. Eindstand : 3-5.

 

Conclusie : We kenden pech met driemaal een bal op het doelhout. De wedstrijd die we voor een groot deel in handen hadden, geven we echter compleet weg in het vierde kwart middels 2x onnodig en knullig balverlies, totaal onnodige nederlaag. Volgende week wacht ons de Westvlaamse derby in en tegen Assebroeke, zeker niet te onderschatten doch we zullen toch eens ergens moeten onze onnodig verloren punten ophalen...

Tussenstanden: 0-0; 2-1; 2-2; 3-5

Speelden en scoorden :  Dhoest, Dekeyzer, Bonte, Dermaut, Van Den Bogaerde (2), Willemyns (1), Mortelé, Clinckemaillie


01/03/2024  –  ASSEBROEKE BRUGGE IF   -   KBC KORTEMARK   :     5 - 9


Na de afgelopen weken van steeds “net niet” was het tijd om weer eens met een zege aan te knopen, al was het maar om de rest van de competitie met een gerust moet aan te vatten. Assebroeke stond op een barrageplaats en had de punten meer dan nodig. We mochten ons dus aan hevige tegenstand verwachten.

 

We begonnen scherp aan de wedstrijd. Meteen kansen voor Van Den Bogaerde en Dhoest. Thuisdoelman Vanthorre wist er raad mee. Doch bij de eerste noemenswaardige doelpoging van Assebroeke kwamen we op achterstand. Kortemark doelman Dhoest pareerde een ongevaarlijk schot met de borst … “handsbal” volgens de scheids. Begrijpe wie kan … Masselus aanvaardde het kadootje en tegen de gang van het spel in stond het 1-0. We wilden dit meteen rechtzetten, gingen door op ons elan en scoorden ook meteen. Dante Mortelé met de prima assist vanop rechts naar Guillaume Clinckemaillie en de 1-1 was een feit. En we gingen door, versierden vlot 4 hoekschoppen, schepcorner feilloos binnengekopt door Tim Van Den Bogaerde op aangeven van Benjamin Bonte, 1-2. De 1-3 kwam er ook nog in dit eerste kwart. Sven Dhoest kreeg iets teveel vrijheid om op te rukken en plaatste met een knap schot de 1-3 in de benedenhoek.

 

Tweede kwart, zelfde spelbeeld. Kortemark met het initiatief. En nog in de eerste minuut met de 1-4, doelpunt Willemijns op assist Mortelé. Assebroeke zette daar twee noemenswaardige doelpogingen tegenover. Sven Dhoest wist er raad mee. Aan de overkant bleven wij efficiënt. Nieuwe aanval op rechts, nieuwe assist van Dante Mortelé en opnieuw stond Clinckemaillie op de goeie plaats om de 1-5 te scoren. Assebroeke kon tegenprikken met hun schepcorner, 2-5.

We kregen nog knap samenspel te zien bij Kortemark tussen Willems en Van Den Bogaerde, Tim vond de thuisdoelman op zijn weg.

 

Over het derde kwart kunnen we kort zijn. We konden de score zonder moeite verder uitdiepen. Reeds in de eerste minuut kon Benjamin Bonte zich op links doorzetten, knap schot in de hoek en meteen 2-6. De 2-7 kwam er opnieuw op assist van Mortelé (zijn vierde assist) en afwerking via Willemijns.

Nadat Van Den Bogaerde eerst nog nipt naast had besloten werd hij met de vijfde succesvolle assist van Mortelé op weg gezet naar de 2-8.

 

Het laatste kwart was dus eigenlijk overbodig. Clinckemaille knap afgewerkt in de verste hoek met de 2-9 en vanaf dan was het aftellen. In de laatste minuten kon Assebroeke nog milderen tot 5-9.

 

Conclusie : eenvoudige overwinning. De inzet en samenhorigheid (ook na de wedstrijd …) waren aanwezig. Zo mag het elke week zijn.

 

Tussenstanden: 1-3; 2-5; 2-8; 5-9

Speelden en scoorden :  Dhoest (1), Bonte (1), Mortelé, Van Den Bogaerde (2), Willemyns (2), Clinckemaillie (3)


08/03/2024  –  KBC KORTEMARK    -    KASSANI ELSEGEM    :     4 - 5


We kregen titelkandidaat Elsegem over de vloer (ploeg met een waslijst aan top minivoetballers zoals daar zijn Msili, Dhaene, …). Kortemark coach Vandecaveye moest sleutelen aan de ploeg. Youngster Dante Mortelé die het de laatste weken uitstekend doet viel geblesseerd af (na een kwetsuur in het veldvoetbal … jawel …). Die andere youngster Kobe Van Belleghem kwam in zijn plaats postvatten.

 

We kenden al meteen grote pech na de aftrap. Eerste Kortemark aanval, Jorden Dermaut komt aan de bal, prima schot, echter paal en doelman staan in de weg. En jawel, aan de overkant was het wel direct raak, Dhaene met een frommeldoelpunt, 0-1. We krijgen in dit eerste kwart nog twee uitstekende mogelijkheden. De lange bal van Benjamin Bonte botst net voor doel en dus ook over doel. En Elsegem doelman Labie staat op de (voor hem) juiste plaats om Guillaume Clinckemaillie van de gelijkmaker te houden. En dan plots uit het niets … één van de twee scheidsrechters van dienst (we willen geen namen meer noemen …) ziet een fout op een Elsegem speler. Niemand (ook aan Elsegem kant waren ze zo eerlijk) kon dit vatten … Ma bon, strafschop en Ilias El Malqui met de zeer gevleide 0-2.

 

We moesten ons herpakken en deden dit al meteen in de openingsminuut van het tweede kwart. Prima actie en voorzet Willemijns vanop rechts, Kobe Van Belleghem tikt de bal eenvoudig binnen, 1-2. Elsegem zit nu veel beter in de partij. Topspits Osama Msili met twee dotten van kansen. De ene strandt bovenkant lat, de tweede wordt door Sven Dhoest knap gepareerd. Wanneer even later Elsegem zijn vierde hoekschop versiert, is dit een koud kunstje voor Giovanni Delannoy om via schepcorner de 1-3 op het bord te plaatsen.

 

Met de nodige peptalk van coach Vandecaveye komt de ploeg in het derde kwart weer veel beter in het spel. Kortemark doelman Dhoest mag ver oprukken, hard schot, Tim Van Den Bogaerde met het hakje en de 2-3 is een feit. We nemen nu volop het initiatief. Willemijns mag alleen op doel afgaan, hij plaatst de bal echter naast. Van Den Bogaerde met de prima balaanname, schot in de draai, nipt over. De meer dan verdiende gelijkmaker komt er toch nog in dit kwart. Opnieuw Dhoest met één van zijn gekende afstandsschoten, bal al of niet gedevieerd door Clinckemaillie, naast doelman Labie in doel en 3-3.

 

Het beloofde nog een super spannend laatste kwart te worden. Beide ploegen lukken vrij vroeg hun vierde hoekschop. Schepcorners feilloos binnengekopt door Delannoy (Elsegem) en Van Den Bogaerde, 4-4. Het spel bleef snel over en weer gaan. Meerdere doelpogingen. In de 5m zone wordt Willemyns de bal uit de voeten gespeeld terwijl de tegenstander in zijn rug staat én er is contact, de scheids die eerder een cadeaupenalty gaf sluit de ogen en geeft GEEN penalty. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot in de voorlaatste minuut … Een Kortemark aanval wordt afgeslagen, daarna gaat het snel richting doel, Osama met de doelpoging, de bal wijkt (ongelukkig) af over de voet van Van Belleghem en Dhoest kansloos, 4-5. In de laatste minuut zetten we alles op alles. Drie tot vier doelpogingen, helaas geen gelijkmaker meer.

 

Conclusie : wederom onverdiende nederlaag. Als zelfs de tegenstander luidop zegt dat ze hier een “hold up” hebben gepleegd… Mooie woorden, echter opnieuw geen punten.  We blijven in herhaling vallen : het zit ons niet mee, een gebrek aan efficiëntie voor doel én een scheids die een penalty toestaat zonder aanwijsbare reden aan de ene zijde en voor een duidelijke fout aan de andere zijde de ogen sluit, dit doet pijn.

 

Tussenstanden: 0-2; 1-3; 3-3; 4-5

Speelden en scoorden :  Dhoest (1), Bonte, Van Den Bogaerde (2), Willemyns, Clinckemaillie, Dermaut, Van Belleghem (1)


15/03/2024 : MVC Ronse – MVC KBC Kortemark  :  4-12

 

Ronse haalde in de 2de ronde enkel thuis een puntje tegen Drongen, zaak was Ronse niet teveel ruimte te geven en op voorsprong komen.

Tijdens het eerste kwart hadden we dit niet goed begrepen, we gaven teveel ruimte aan de technisch sterke spelers van Ronse en we komen 2-0 achter, we scoren tegen via Dante Mortelé maar Ronse brengt de kloof terug op 2 doelpunten, nogmaals hetzelfde scenario, we scoren via Tim Van Den Bogaerde op assist van Dermaut maar Ronse brengt de marge terug op 2 doelpunten via Laghbali die scoort op een lange bal met het hoofd, weinig gezien.

Tijdens het tweede kwart tappen we uit een ander vaatje, via Van Den Bogaerde (rechtstreekse cornerbal) en 2x Clinckemaillie nemen we het commando over. Als Ronse de ruimte niet krijgt wordt het heel wat minder. Bilal pakt trouwens zijn 2de gele kaart bij de 4-5, Ronse moet vanaf dan verder met 5 man.

Tijdens het 3de kwart bouwen we de voorsprong verder uit via Van Den Bogaerde (2x) en Willemyns, Ronse komt er niet meer aan te pas. De toeschouwers vinden het dan nodig en plezant om iedere beslissing die de scheidsrechters nemen ostentatief en luidruchtig te betwisten en het wordt een heel rare pot minivoetbal.

Over het laatste kwart kunnen we kort zijn : 4-9 : Clinckemaillie, 4-10 : Dhoest en 4-11 + 4-12 :  Willemyns. De spelers van Ronse doen wat aan showvoetbal, het publiek blijft zeer luidruchtig en storend de scheidsrechters belagen, wat was dat ? Ondertussen vernemen we dat Ronse ermee stopt in eerste nationale, misschien is dat wel de beste oplossing...

 

Tussenstanden :

Speelden en scoorden : Dhoest (1), Mortelé (1), Dermaut, Van Den Bogaerde (4), Cinckemaillie (3) en Willemyns (3)

 

22/03/2024  –  KBC KORTEMARK    -    SAN SIRO DEFTINGE    :     4 - 5


Laatste thuismatch van het seizoen. We mochten afsluiten tegen San Siro Deftinge, ploeg die straks deelneemt aan de play offs en die ons enkele weken terug nipt uit de halve finale van de Beker van België hield. Beide ploegen konden niet au grand complet aantreden.

 

Kwart 1 :

In de beginfase troffen beide ploegen het doelhout. Detinge trof de paal via Du Seuil, KBC trof de deklat op schot van doelman Dhoest. We eindigden echter sterk. In één en dezelfde minuut scoorden zowel Willemijns (lange bal naast Deftinge doelman Desprets) als Bonte (hakje op voorzet Van Den Bogaerde).

 

Kwart 2 :

De bezoekende doelman Desprets redt knap op een dichte poging van Vandemaele. Even later kennen de bezoekers pech toen het prima schot van Dujardin de bovenkant van de lat scheerde. Kortemark breidde echter de voorsprong uit. Willemijns stuurde Vandemaele diep en die scoorde beheerst de 3-0. Veilige voorsprong ? “neen”, want in de slotminuut benutte Deftinge via Schoukens de aansluitingstreffer op schepcorner, 3-1.

 

Kwart 3 : daar kunnen we kort van stof zijn. Deftinge kreeg de beste kansen. Wij konden daar slechts één noemenswaardige poging via Willemijns tegenover zetten. De doelpunten vielen aan de overkant. Via twee goals van opnieuw Schoukens kwam Deftinge gelijk, 3-3.

 

Kwart 4 moest zoals vaak de beslissing brengen. We verzamelden meteen onze derde hoekschop. Maar kwamen ook voor het eerst op achterstand. Du Seuil kreeg teveel tijd om de gepaste hoek te kiezen en scoorde de 3-4. Deftinge verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Dujardin trof immers opnieuw de deklat.

En toen KBC zijn vierde hoekschop versierde en Tim Van Den Bogaerde de 4-4 binnenkopte was alles te herdoen. Intussen waren we opnieuw de betere ploeg geworden. Doch scoren lukte niet meer. Doelman Desprets hield na een miraculeuze redding Vandemaele van de winning-goal en even later herhaalde hij dit op een poging van Willemijns. Het venijn zat hem echter in het ultieme slot … Du Seuil vond opnieuw het gaatje tussen de Kortemark verdedigers en zette de 4-5 eindstand op het bord.

 

Conclusie : opnieuw geven we in de slotfase één of meerdere punten weg … we zijn intussen de tel kwijt hoeveel punten we dit seizoen al lieten liggen in de slotminuten … Op vrijdag 12 april wacht ons nog de dichte verplaatsing naar Ardooie en dan mogen we een streep trekken onder dit toch wel teleurstellend seizoen.

 

Tussenstanden: 2-0; 3-1; 3-3; 4-5

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte (1), Van Den Bogaerde (1), Willemyns (1), Mortelé, Dermaut, Vandemaele (1)12/04/2024  –  TRAITEUR NEERHOF ARDOOIE    -   KBC KORTEMARK   :     6- 5


Laatste wedstrijd van het seizoen. Vermits beide ploegen niets meer te winnen noch te verliezen hadden was dit niets meer dan een vriendschappelijke oefenwedstrijd. Kort relaas hieronder.

 

kwart 1 :0-1 : Van Den Bogaerde0-2 : Van Den Bogaerde1-2 : Debaere kwart 2 :1-3 : Van Den Bogaerde (schepcorner)2-3 : Debaere (schepcorner) kwart 3 :3-3 : Cortvriendt3-4 : Clinckemaille4-4 : Debaere (schepcorner)4-5 : Van Den Bogaerde (schepcorner) kwart 4 :5-5 : Debaere6-5 : Hillewaert in de slotseconden 

Conclusie : opnieuw onnodig puntenverlies op het eind van de wedstrijd. De achtste wedstrijd (jawel …) dit seizoen waarin we op het eind een punt weggeven aan de tegenstander.

Korte samengevat : een seizoen om snel te vergeten. Een seizoen dat totaal niet bracht wat we ervan verwachtten, en dat we grotendeels aan onszelf te wijten hebben.

 

Tussenstanden: 1-2; 2-3; 4-5; 6-5

Speelden en scoorden :  Dhoest, Bonte, Dermaut, Mortelé, Van Den Bogaerde (4), Willemyns, Clinckemaillie (1)