Verslagen

06/03/2020  : HARD LABEUR NAZARETH – KBC KORTEMARK  : 4-3


Tijdens het eerste kwart speelden beide ploegen eerder afwachtend, Nazareth komt op voorsprong via de oudste van de broertjes El Malqui met een individuele actie.

In het begin van het 2de kwart mist de scheids van dienst langs beide zijden een handsbal, balverlies van (de scorende) El Malqui, Clinckemaillie & Deprest maken het af op de tegenaanval. Kapitein Bradt zorgt met een vrije trap voor de voorsprong van Nazareth halfweg.

Het wordt 2-2 op cornerbal via het duo Damman/Grymonprez. Beide ploegen, Damman en Bradt,  missen op een haar na een doelpunt via de lange bal vanop eigen speelhelft op een leeg doel. Bij een scrimmage voor doel gaat onze laatste man tegen de grond en speelt de bal, penalty, Bradt laat deze kans niet liggen. Het wordt 3-3 op vrije trap via Clinckemaillie.

Het laatste kwart moet uitsluitsel brengen en we komen al vroeg goed weg als Nazareth de paal viseert. Op een langs bal van Damman raakt Clinckemaillie de lat met een kopbal. We spelen met het mes op de keel want Nazareth staat al een tijdje op 3 corners. Op 3 min voor tijd is het bingo, de cornerbal gaat binnen. De tijd die nog rest is te kort om alsnog een puntje uit de brand te slepen.


Conclusie : door 2x op rij nipt te verliezen is het bereiken van de playoffs nu onmogelijk geworden. De laatste 4 partijen gaan we best benutten als voorbereiding op het volgend seizoen.


Speelden en scoorden : Dekeyzer, Damman, Hoflack, Grymonprez (1), Deprest (1), Clinckemaillie (1) en Trouvilliers.

________________________________________________________________________________________________________________________________

28/02/2020 - SAN SIRO DEFTINGE - KBC KORTEMARK  : 6-4 (beker, kwartfinale)


We trokken naar Deftinge met een onuitgegeven 7tal. Geen Hoflack en Defevere wegens veldvoetbalverplichtingen, Bardyn op reis en Vandemaele gekwetst. Timperman en Trouvilliers werden opgevist vanuit de 2de ploeg.

In het eerste kwart zijn we de betere ploeg, minuut 3, Damman net niet, even later brengt Desprets redding op een poging van Grymonprez, Deprest alleen voor doel met een subliem hakje, over. Grymonprez op de deklat. Deftinge stelt daar weinig tegenover maar verzamelt wel 4 corners en het staat 1-0.

In minuut 1, steal Clinckemaillie, leeg doel, zijnet.  1 min later scoort Wauters de 2-0. Er volgen nog enkele kansjes heen en weer, de mooiste voor Kortemark, Grymonprez viseert de paal.

In kwart 3 brengt Desprets redding met de arm op een poging van Trouvilliers, penalty en het wordt 2-1. Vancaester scoort de 3-1. Twee duidelijke cornerballen voor Kortemark worden niet toegekend. Trouvilliers alleen schuin voor doel, voorlangs.   

Bij de start van het 4de kwart wordt het 4-1 ipv 3-2 (herinner de 2 niet toegekend cornerballen). In minuut 2 bekomen we onze 3de corner (eigenlijk nr 5). Soenens strooit nog wat zout in de wonde, 5-1 en een akkefietje met onze goalie, Soenens loopt tegen Dekeyzer en de laatste krijgt geel, begrijpe wie kan. Een schot van diezelfde Dekeyzer op de paal. Het wordt 6-1 op strafschop, een fout buiten de 5m zone wordt toch strafschop omdat de betrokken speler valt in de 5m zone. Op die manier winnen op verplaatsing is onmogelijk. Dan gaan plots wel alle kansen voor Kortemark binnen, Clinckemaillie op assist van Deprest 6-2, Grymonprez op assist van Damman 6-3, Clinckemaillie op assist van Dekeyzer 6-4. Dan versieren we onze 6de corner (officieel de 4de) en mogen we scheppen, we missen door de tijdsdruk (nog minder dan 1min te spelen) en het blijft 6-4.


Conclusie : gemiste kans(en), letterlijk en figuurlijk. Als je het aantal gemiste kansen telt winnen we met overschot, het zijn echter de gemaakte doelpunten die tellen. Als de 2 scheidsrechters van dienst er dan ook nog in slagen van 2 corners niet te zien en een onterechte strafschop toe te kennen dan is het duidelijk dat we aan een mission impossible bezig waren.


Speelden & scoorden : Dekeyzer, Damman, Clinckemaillie (3), Grymonprez (1), Deprest, Timperman en Trouvilliers.

________________________________________________________________________________________________________________________________

21/02/2020  –  KBC KORTEMARK   -   NEERHOF KORTRIJK    :     8- 9


Coach Dekeyser moest puzzelen. Voorin ontbrak Guillaume Clinckemaillie (Italiaanse verplichtingen), een aderlating want Guillaume was de laatste weken bijzonder sterk op dreef. Vermits ook Vandemaele nog steeds niet beschikbaar was schoof Dennie Damman een rij vooruit. Grymonprez kwam terug na twee weekjes afwezigheid.


We begonnen snedig. Reeds in de eerste minuut werden zowel Deprest als Bardyn van een openingsdoelpunt gehouden door Kortrijk doelman Malfait. We werden echter direct koud gepakt, scheids Clarysse oordeelde dat Yannick Dekeyzer de bal in doel beroerde met de hand … de strafschop was een koud kunstje voor Stephen Malfait, 0-1. Diezelfde Malfait kreeg in minuut vijf iets teveel vrijheid, gelukkig belandde zijn schot op de deklat.

Doch ook wij kregen onze strafschop. Deprest foutief gestuit in de doelmond, Grady Hoflack met de strafschop en 1-1. De deklat bleef een hoofdrol opeisen, Kasmi trof de onderkant.

Verdedigend waren ze erg onzeker aan het acteren, tweemaal kreeg Siemen Demeyere teveel ruimte en tweemaal was het raak, van 1-1 naar 1-3 in twee minuten tijd.

Net voor affluiten konden wij wel nog onze vierde hoekschop versieren, schepcorner feilloos binnengekopt door Grymonprez.

 

Het tweede kwart was amper één minuut ver. Voorzet Deprest vanop rechts, Damman aan de tweede paal met de intikker en we stonden opnieuw gelijk, 3-3. Hetzelfde duo zorgde even later voor nieuw doelgevaar, ditmaal net naast doel. Een nieuwe onoplettendheid achterin werd onmiddellijk afgestraft door Kasmi, 3-4. En hij bleef levensgevaarlijk, we kregen er geen vat in. Opnieuw twee dolle minuten Kortrijk en tweemaal Kasmi, met de 3-5 en de 3-6. Meteen de ruststand.

 

Het moest dus beter. Het was echter Dekeyzer die met een prima redding zijn collega overbuur Malfait van een nieuw doelpunt hield. We versierden echter opnieuw vlug onze vierde hoekschop en opnieuw Grymonprez met de 4-6. We gingen door. Prima aanval over rechts, Yannick oprukkend, pass naar Dennie Damman, die legt perfect in de loop van Jordy Bardyn, unieke kans, doch Barry besluit op Malfait … Het spel ging nu goed over en weer. Labarque en Malfait langs Kortrijkse kant en Defevere langs Kortermarkse kant konden niet markeren.

Ook Kortrijk versierde echter een vierde hoekschop en Cottenier bezorgde Malfait de 4-7.

 

Opnieuw drie doelpunten achter om het laatste kwart in te gaan. Maar we gingen er vol voor. Meteen Dekeyzer met een pegel en de 5-7 was een feit. Helaas, Kasmi eventjes uit het oog verloren en die scoorde beheerst de 5-8. Wedstrijd gespeeld ? “Neen” ! Damman vanuit een scherpe hoek met de 6-8. Volgende aanval, Mathieu Grymonprez met de perfecte pass tussendoor naar Deprest en die scoorde mooi de 7-8. Kortrijk was nu minder secuur in de aanval. En wij geloofden er nu volop in. Knappe aanval één-twee Damman-Hoflack-Damman en de gelijkmaker stond op het bord zowaar, 8-8. Helaas … seconden later, nieuw slordigheidje achterin en Demeyere strafte dit meteen af, 8-9. Er restten ons nog een kleine vijf minuten. Volop Kortemarkse druk, we konden echter niet meer scoren, we troffen immers tweemaal de deklat …

 

 

Conclusie : verdedigend niet onze beste wedstrijd … Er zat een puntendeling in maar ook niet meer dan dat. De play offs zijn wellicht definitief uit zicht. Volgende week alles op alles in de levensbelangrijke bekerwedstrijd op Deftinge.

 

Tussenstanden: 2-3 ;  3-6 ; 4-7 ;  8-9

Speelden en scoorden :  Dekeyzer (1), Damman (3), Deprest (1), Bardyn, Hoflack (1), Defevere, Grymonprez (2)

________________________________________________________________________________________________________________________________

14/02/2020  –  OPEL HAECK DRONGEN   -   KBC KORTEMARK    :     4- 6


De verplaatsing naar Drongen ligt ons de laatste jaren. We zitten in een goede flow, bij Drongen gaat het net iets minder. Drie punten scheidden ons. Bij winst kwamen we gedeeld vijfde in de stand.

 

Het eerste kwart kunnen we kort over zijn. Drongen probeerde het vooral vanop stand via doelman Roeland. Wij poogden controle te behouden. 0-0 bleef dus logisch.

 

Dan werd het vanaf het tweede kwart boeiender. Eerste minuut : schot doelman Roeland wordt afgeblokt door Jordy Bardyn, de bal verdwijnt in doel, 0-1. Daaropvolgende minuut : opnieuw Bardyn, prima actie, via Roeland echter nipt naast doel. De thuisploeg viseerde de paal via Smekens en Ingels vond Kortemark sluitstuk Dekeyzer op zijn weg. Voor het overige was het Kortemark dat de wet dicteerde. En opnieuw scoorde … klasse actie Clinckemaillie op links, gemeten pass voor doel naar Defevere en Aron scoort beheerst de 0-2. Volgende prima actie opnieuw langs Kortemarkse kant, Clinckemaillie naar Bardyn, Roeland redt, inmiddels derde hoekschop voor Kortemark.

De 0-3 werd ook snel een feit doch werd om zeer dubieuze redenen afgekeurd … Geen kat op het terrein die begreep waarom …

 

Eerste minuut derde kwart. Drongen versiert zijn vierde hoekschop, schepcorner feilloos binnengekopt door Van Der Haeghen, 1-2. Eventjes rook de thuisploeg meer, maar het vizier van Roeland stond tweemaal naeen niet goed afgesteld. Dat hij echter ook een goeie doelman is bewees hij door eerst een poging van Clinckemaillie en even later van Deprest mooi uit zijn doel te houden.

Toch komen we nog voor het fluitsignaal op 1-3. Prima snelle counter. Pass van achteren uit naar Defevere op rechts, die ziet de vrijstaande Deprest voor doel en met een subliem hakje scoort Deprest de 1-3.

 

Wie dacht dat Drongen nu wel druk zou zetten kwam verkeerd uit. Het was integendeel Kortemark dat het best uit de startblokken schoot. Roeland kon pareren doch wel de vierde hoekschop voor KBC. Het duo Clinckemaillie-Damman klaarde de klus en 1-4.

We hadden de wedstrijd nu volledig onder controle. En we diepten de voorsprong uit. Verre lobbal Damman van achteren uit over doelman Roeland en 1-5.

Buit binnen ? Neen … Drongen via Van Der Haeghen met een nieuwe schepcorner en 2-5. Volgende minuut, Roeland krijgt op links iets teveel ruimte om aan te leggen en de bal verdwijnt mooi in de verste hoek, 3-5. Drongen voelt dat er misschien nog iets te rapen valt en jawel ze scoren nog een vierde keer, klutsboel voor ons doelgebied, en de bal verdwijnt pardoes in doel, 4-5.

Doordat Drongen nu voluit voor de gelijkmaker gaat krijgen wij kans na kans om de score uit te diepen. We zijn echter te onzorgvuldig in de afwerking. De “verlossing” komt er vijf minuten voor tijd dan toch. Hoflack wordt vrijgespeeld op rechts, hij blijft rustig en plaatst de bal beheerst naast Roeland in het doel, 4-6. De laatste minuten zijn opnieuw volledig voor Kortemark doch de score wordt niet meer uitgediept.

 

Conclusie : na de desastreuze start van de competitie (1 op 18) staan we stilaan waar we willen staan. We kunnen opnieuw naar boven kijken, zelfs play offs zijn nu in zicht.

 

Tussenstanden: 0-0 ;  0-2 ; 1-3 ;  4-6

Speelden en scoorden :  Dekeyzer, Damman (2), Deprest (1), Clinckemaillie, Bardyn (1), Hoflack (1), Defevere (1)

________________________________________________________________________________________________________________________________

07/02/2020 : KBC KORTEMARK – DOMINO TRAPPEN OUDENAARDE : 5-4


De lijst met niet beschikbare spelers was ontstellend lang : Deprest geschorst, Vandemaele gekwetst, Clinckemaillie ziek, Hoflack en Defevere op weekend. Youngsters Trouvilliers en Desplancke kwamen in de ploeg aangevuld met Brogniez, luxedepanneur igv nood.


We begonnen sterk aan de wedstrijd want in enkele minuten liepen we 2-0 uit, Brogniez met een individuele actie en Grymonprez vanop de eigen helft die een afvallende bal mooi in een tijd binnen legt. Oudenaarde komt opzetten en scoort de aansluitingstreffer aan de 2de paal na voorzet vanop links. Trouvilliers moet nog vol aan de bak op een afstandsshot van Oudenaarde.

In kwart 2 lopen we opnieuw een doelpunt uit na een enig mooie driehoek, Brogniez-Damman-Bardyn. Oudenaarde sluit terug aan na een ongelukkige owngoal van Brogniez die op de huid wordt gezeten door een Oudenaardse aanvaller. Damman zorgt opnieuw voor ademruimte door van in de eigen 5m zone de bal in het lege doel van Oudenaarde te deponeren.

In kwart 3 zijn er kleine kansjes langs beide zijden maar de doelmannen zijn/blijven baas. Oudenaarde weet als enige ploeg te scoren na een mislukte dribbel van Damman, de Oudenaardse aanvaller plaats de bal mooi in de winkelhaak.

In kwart 4 spelen beide ploegen op de corners, een 100% kans wordt door Brogniez en Bardyn gemist. Beide ploegen mogen een cornerbal omzetten, eerst Oudenaarde en het staat zowaar gelijk. Op 1 minuut voor het einde mag ook Kortemark een cornerbel benutten, Damman & Grymonprez falen niet.


Conclusie : nipte maar al bij al verdiende overwinning ondanks de vele afwezigen, mits winst volgende week in Drongen kunnen we zomaar op een gedeelde 5de plaats komen.


Speelden en scoorden : Dekeyzer, Trouvilliers, Damman (1), Desplancke, Brogniez (1), Bardyn (1) en Grymonprez (2)

________________________________________________________________________________________________________________________________

31.01.2020 : ERWETEGEM – KBC KORTEMARK : 8-8


Het piepkleine zaaltje in Erwetegem spreekt tot de verveelding, al na 1min bedient Damman Hoflack en het staat 0-1. Minuut 2 opnieuw bingo, Clinckemaillie scoort op assist van Deprest. Dan neemt Erwetegem het commando over en pogingen van Dellanoy en Dubelloy worden gepareerd door onze laatste man Dekeyzer. Het is echter opnieuw Kortemark dat tot scoren komt, hetzelfde duo van daarstraks zorgt voor 0-3. Bilal zorgt voor de 1-3 en een poging van Dekeyzer wordt gered door Dubbeloy.

Tijdens het 2de kwart regent het kansen aan beide zijden, Clinckemaillie op de lat, Bilal naast, redding Dubbeloy, redding Dekeyzer, het wordt 1-4 op cornerbal, Damman & Clinckemaillie klaren de klus. Op de valreep wordt het nog 2-4 na een actie van Fouquet.

In kwart 3 mag ook Erwetegen een cornerbal benutten. Het wordt 3-5 na een snelle counter die Deprest opzet, de afwerking is voor Bardyn. Defevere komt alleen (schuin) voor doel maar viseert de paal. Het wordt 3-6 via Hoflack die een schot van Dubelloy afblokt, de afvallende bal rolt mooi in het lege doel. Op 10sec van het einde gaat Fouquet op stap in het strafschopgebied, de bal lijkt buiten te gaan en Fouquet duikt, de scheids loopt er met open ogen in en Erwetegem zorgt vanop de stip voor 4-6.

Bij het begin van het 4de kwart mag Erwetegem alweer een cornerbal benutten. Even later treft ook Erwetegem de paal. Het wordt 5-7 via Deprest op aangeven van Defevere. Bilal zorgt enig mooi (gekruld schot in de winkelhaak) voor de 6-7. Dekeyzer brengt redding op een poging van Fouquet. Beide ploegen staan nu op 3 corners, de spanning is te snijden. Dubbeloy met een raket en het wordt gelijk. Bardyn geeft Dubbeloy een zwembrevet en het staat 7-8. Het venijn zit echter in de staart, beide ploegen mogen nog een cornerbal omzetten, Kortemark mist en Erwetegem scoort.


Conclusie : zeer mooie pot minivoetbal gezien, het eerste puntenverlies van Erwetegen thuis. Collectief zeer sterke prestatie, Kortemark maakt 7 veldgoals tgo Erwetegem 4. Jammer van de gemiste cornerbal.


Speelden en scoorden : Dekeyzer, Hoflack (2), Defevere, Damman (1), Clinckemaillie (2), Bardyn (2), Deprest (1).

________________________________________________________________________________________________________________________________

24/01/2020  –  KBC KORTEMARK   -   SINT-GILLIS-WAAS    :     8- 2


Coach Dekeyser moest (opnieuw) puzzelen. Jonkies Vandemaele (gekwetst) en Grymonprez (verplichte skitrip met school) ontbraken. Bardyn kwam terug in de ploeg en Defevere maakte zijn debuut. Bij Sint-Gillis-Waas kwam het er vooral op aan om Bram Mennes uit de wedstrijd te houden.

 

We begonnen vinnig. Tweede minuut : Clinckemaillie met de gemeten voorzet vanop rechts, Hoflack inlopend, shot tegen de doelman. Vijfde minuut : knap stoorwerk Clinckemaillie, Guillaume ziet dat de Wase doelman uit zijn doel staat, prima lobbal en 1-0. We gingen door op ons elan. Hoflack met een mooie inspanning vanop links, bal tegen de paal. Het schot van Damman even later verdween ook slechts centimeters naast de verste doelpaal. Sint-Gillis-Waas kon daar enkel een lobbal van Mennes naast het doel tegenover zetten.

 

Bij het begin van het tweede kwart kwam Sint-Gillis-Waas vrij snel aan 3 hoekschoppen. Even later besloot Dewilde in het zijnet. We namen echter vrij snel het commando terug over. Damman mocht vrij oprukken van achteren uit, geplaatst schot met zijn mindere rechtse voet, mooi in de verste hoek en 2-0. Volgende gevaarlijke Kortemarkse aanval, Bardyn wordt langs achteren aangetikt, logische strafschop feilloos binnengetrapt door Clinckemaillie, 3-0. De 4-0 via Bardyn kwam er na een schitterende aanval over 3 stationnetjes.

 

Derde kwart : Sint-Gillis-Waas moest iets terugdoen om opnieuw spanning in de partij te brengen. Ze kwamen vrij snel aan vier hoekschoppen, schepcorner vlot binnengekopt dor De Wilde, 4-1. Defevere toonde direct daarna dat hij over een goed schot beschikt, de bezoekende doelman moest alles uit de kast halen om een nieuw doelpunt te vermijden. Het was uitstel, de 5-1 kwam er toch en het was een pareltje ! Bardyn met een schitterende pass tussendoor naar Clinckemaillie, Guillaume alleen op weg naar de doelman en beheerst de 5-1 in doel. Yannick Dekeyzer moest dan toch eens zijn kunnen tonen middels een prima redding maar wel met een nieuwe schepcorner van de bezoekers als gevolg (opnieuw vlot 4 hoekschoppen versierd) en De Wilde maakte zijn tweede van de avond, 5-2.

Bardyn kende net voor affluiten pech, zijn prima plaatsbal van achteren uit belandde op de paal.

 

Zou het nog kunnen mislopen in het vierde kwart ? Het antwoord was vrij snel duidelijk. Neen dus. Clinckemaillie met een pegel op de paal, Dekeyzer goed gevolgd en hij kon de rebound simpel binnentikken, 6-2. Deprest kende minder geluk in de afwerking. Tweemaal mooi geplaatst schot, tweemaal net naast doel. Hij stuurde echter wel Clinckemaillie mooi op weg naar doel, schot Guillaume, de Wase doelman pareerde de poging met de hand. Nieuwe logische strafschop tot gevolg : koud kunstje voor Clinckemaillie en 7-2.

Eventjes verschieten want Sint-Gillis-Waas trof op zijn beurt de paal.

Veel dichter kwamen ze echter niet meer bij een doelpunt. Integendeel, Hoflack bewees dat ook hij over prima voeten beschikt, mooi vanop afstand en de 8-2 eindstand stond op het bord.

 

Conclusie : we zijn duidelijk over het dieptepunt heen en kunnen zowaar zelfs weer richting top vijf kijken. Bovendien raken onze “jonkies” steeds beter geïntegreerd.

 

Tussenstanden: 1-0 ;  4-0 ; 5-2 ;  8-2

Speelden en scoorden :  Dekeyzer (1), Damman (1), Deprest, Clinckemaillie (4), Bardyn (1), Hoflack (1), Defevere

________________________________________________________________________________________________________________________________

17/01/2020 : WDP ROLLEGEM – KBC KORTEMARK : 1-5


Rollegem begon het felst aan de partij, goalie Dekeyzer moest onmiddellijk 2x op rij vol aan de bak, de volgende kansen waren voor Kortemark, een zwaar schot van Dekeyzer werd door de doelman gepareerd en Deprest besloot over op een assist van Grymonprez, Rollegem komt 1-0 voor via een pegel van Dermaut mooi in het hoekje. Beide ploegen hebben nog enkele kansen maar komen niet (meer) tot scoren.


Tijdens het 2de kwart neemt Kortemark resoluut het commando over en forceert kans na kans maar scoren lukt niet, Dekeyzer naast, Brogniez op de lat, Grymonprez op de paal, Hoflack op de doelman. Rollegem zet daar een tweetal gevaarlijke schoten van Dermaut tegenover. Op het eind van kwart 2 hebben we al 4 corners verzameld, de cornerbal wordt echter gemist.


In het derde kwart gaan we verder op hetzelfde elan maar de paal staat opnieuw in de weg op een poging van Brogniez. Bij Rollegem is Dermaut de meest gevaarlijke speler, ook Pillaert versiert een kans. Het is echter Kortemark dat de partij domineert want we forceren 4 corners in amper 10 minuten, het duo Damman/Grymonprez mist deze keer niet. Voor Rollegem zat het venijn in deze periode duidelijk in de staart want Hoflack scoort door gepast in te lopen aan de tweede paal op een mooie assist van Deprest.


Rollegem moest nu vol aan de bak gezien de voorsprong van Kortemark, Pillaert besluit 2x naast. Een enig mooi uitgevoerde 1-2 actie Dekeyzer/ Grymonprez/ Dekeyzer en het staat 1-3. Een poging van Grymonprez wordt gepareerd door de doelman, Deprest besluit over op assist van Damman. Rollegem komt nu op 3 corners te staan. Balverlies Rollegem wordt door Brogniez genadeloost afgestraft. Het slotakkoord is voor Clinckemaillie die een vrijschop mooi in het hoekje plaatst.


Conclusie: een van onze betere matchen van het seizoen, een verdiende overwinning.


Tussenstanden : 1-0, 1-0, 1-2 en 1-5

Speelden & scoorden : Dekeyzer (1), Damman, Hoflack (1), Grymonprez (1), Deprest, Clinckemaillie (1) en Brogniez (1)

________________________________________________________________________________________________________________________________

06/12/2019  –  DOMINO TRAPPEN OUDENAARDE    -    KBC KORTEMARK    :     4- 4


Zonder de geschorste Deleu en niet geselecteerde Bardyn verschenen we met 3 youngsters uit eigen jeugd aan de aftrap, Vandemaele, Grymonprez en Timperman.

 

Het eerste kwart kunnen we kort samenvatten : er werd niet gescoord. Thuisspeler Pauwels kwam een paar keer dicht bij het openingsdoelpunt, Kortemark sluitstuk Yannick Dekeyzer was echter bij de pinken. Wij konden daar niet veel tegenover zetten.

 

Dan was het tweede kwart veel attractiever. Vooral dan langs Kortemarkse kant. Eerste minuut : de verre lobbal van Dennie Damman strandt op de deklat. Tweede minuut : voorzet Michael Vandemaele op halve hoogte, Davy Timperman goed gevolgd om de 0-1 (zowaar) binnen te koppen. Pauwels bleef aan de thuiskant de gevaarlijkste klant maar opnieuw Yannick hield ons recht. Al kenden we ook wat geluk toen ook diezelfde Pauwels de deklat trof. In Oudenaarde kennen ze nu ook de capaciteiten van Michael Vandemaele, tweemaal mocht hij op snelheid alleen op de thuisdoelman afgaan, tweemaal scoorde hij. We gingen rusten met een 0-3 voorsprong.

 

We weten sinds een aantal weken dat een 3-0 stand niet altijd rustgevend is. We haalden immers zelf al een paar keer drie doelpunten op. Helaas : we mochten het nu ook eens van de andere kant ondervinden. Dujardin mocht vrij inlopen en simpelweg de 1-3 binnentikken. Volgende minuut : vierde hoekschop Oudenaarde, De Temmerman met de 2-3. We waren het noorden kwijt … Knap schot Maarten Melkebeke, Yannick met de redding. Oudenaarde bleef inmiddels de hoekschoppen verzamelen. En jawel, opnieuw De Temmerman, opnieuw teveel vrijheid en 3-3.

 

Het vierde kwart mocht opnieuw de beslissing brengen. Helaas, eerste minuut, Pauwels, knap doelpunt en 4-3. Tweede minuut : Oudenaarde met de vierde hoekschop, schepcorner bijgevolg … doch … ze faalden …

Een mentale oppepper voor Kortemark. Plots werden we de overheersende ploeg. Snelle counter langs Vandemaele, bal buitenkant paal. Volgende aanval : opnieuw Vandemaele knappe doorsteekpass naar Kevin Deprest en Prestje scoort de 4-4. Erop en erover was de bedoeling. We stonden inmiddels zelf op drie hoekschoppen. Helaas, uit een vijftal loepzuivere mogelijkheden slaagden we er in geen enkele keer te scoren. Ook de vierde hoekschop wou niet vallen. De gelijke stand bleef de eindstand.

 

Conclusie : zuur en onnodig puntenverlies. Voorsprong weggegeven en in het laatste kwart een massa kansen de nek omgewrongen.

 

Tussenstanden: 0-0 ;  0-3 ; 3-3 ;  4-4

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Damman, Deprest (1), Clinckemaillie, Vandemaele (2), Grymonprez, Timperman (1)

________________________________________________________________________________________________________________________________

29/11/2019  –  KBC KORTEMARK   -   AZ 77 MALDEGEM    :     7- 5


Na de onverdiende nederlaag van vorige week tegen landskampioen Merelbeke was de ploeg er op gebrand om de punten thuis te houden. Tegenstander AZ 77 Maldegem was het seizoen heel goed gestart maar zit nu ook al meerdere weken in het sukkelstraatje met enkele gekwetste afwezigen.

 

Coach Dekeyser had erop aangedrongen om meteen bij de les te zijn (remember de desastreuze start vorige week en bijhorende 0-3 achterstand). We hielden welgeteld één minuut stand … Voorzet Maldegem vanop rechts, bezoekende spits Laceur stond helemaal vrij en had de 0-1 maar simpel binnen te tikken. Maldegem ging door op hun elan. Doelman Yannick Dekeyzer moest driemaal zijn kunnen tonen om een nieuw tegendoelpunt te voorkomen. We hadden altijd de 1-1 moeten scoren : Clinckemaillie alleen op doel op links, Vandemaele op rechts volledig vrijstaand wordt niet aangespeeld, Guillaumes schot beland in het zijnet.

En jawel, volgende minuut wordt die misser cash betaald. Nieuwe onoplettendheid achterin en De Smet met de 0-2. We hadden duidelijk het lesje van vorige week niet geleerd … balverlies midden het plein, opnieuw De Smet, ditmaal met een verre lobbal over alles en iedereen en 0-3 …

 

Een nieuwe nederlaag dreigde. De wedstrijd van vorige week in het hoofd wisten we dat we in staat waren om een 0-3 op te halen. En warempel, we namen het commando over. Eén minuut ver in het tweede kwart. Deprest met de steal, prima pass naar Michael Vandemaele en 1-3. Twee minuten later, Vandemaele kan de bal op links ontfutselen, de doelmond ligt volledig open koud kunstje voor Michael en 2-3. We gingen door. Opnieuw Vandemaele met een prima actie, de Maldegemse doelman met een prima redding. Niet getreurd. Volgende aanval, Vandemaele op links door, loopt iedereen eraf en kan simpel de 3-3 scoren. Achterstand weggewerkt ! Maldegem geraakte er niet meer uit. Het wordt eentonig … maar opnieuw Vandemaele alleen op doel. Foutief ten val gebracht. Logische strafcorner. Koud kunstje voor Mathieu Grymonprez op aangeven Deleu en 4-3.

We kregen nog een unieke kans op de 5-3, misschien scoorden we die wel … niemand die het zeker wist want het schot van Damman ging van de ene paal naar de andere paal achter de doelman. Lijn overschreden ? Moeilijk uit te maken.

 

Derde kwart. Zelfde spelbeeld als het vorige. We hadden de wedstrijd in handen al bleef het oppassen voor de Maldegemse tegenstoten via een vnl. bedrijvige De Smet. Yannick bleef echter secuur in doel. En voorin stond het goed bij ons. Deprest en Vandemaele, Clinckemaille en Vandemaele vonden elkaar bijna blindelings. Guillaume rechts naar voor, prima voorzet naar de meegelopen Vandemaele, Michael schakelde knap met een vloeiende dribbel de Maldegemse doelman uit en 5-3. Even later nogmaals Vandemaele, ditmaal trof hij het doelkader. Geen nood, nieuwe aanval op rechts via Clinckemaille, ditmaal is Grymonprez goed gevolgd en de 6-3 is een feit.

 

Het kwam er op aan om die voorsprong, in tegenstelling tot vorige week, ditmaal wel vast te houden. Maldegem zette uiteraard hoog druk vanaf het ingaan van het vierde kwart. Eén prima diepe pass van Bert was echter voldoende om Clinckemaillie alleen op weg te zetten en ook hij kon zijn doelpuntje meepikken, 7-3 en wedstrijd in principe gespeeld. Yannick onderscheidde zich nog een aantal keer met klassereddingen doch was kansloos tegen de 7-4 en even later stopte hij een poging al dan niet met de bovenarm (waar iedereen eerder het bovenlichaam zag …) waarna Maldegem er op strafschop nog 7-5 van maakte.

Ons spel werd nu (onnodig) zenuwachtig, een 4-tal gele kaarten maakten dit duidelijk, doch we hielden stand.

 

Conclusie : voor de tweede week op rij een 0-3 achterstand opgehaald, dit keer echter wel stand gehouden. En eindelijk weg van die laatste plaats !!

 

Tussenstanden: 0-3 ;  4-3 ; 6-3 ;  7-5

Speelden en scoorden :  Dekeyzer, Deleu, Damman, Deprest, Clinckemaillie (1), Grymonprez (2), Vandemaele (4)

________________________________________________________________________________________________________________________________

22/11/2019  –  KBC KORTEMARK   -   SYNERGIE MERELBEKE    :     6- 8


Negende wedstrijd van het seizoen en coach Dekeyser moest opnieuw sleutelen aan het zevental… Youngsters Vandemaele en Desplancke kwamen in de ploeg. Bij Merelbeke ontbrak Lorenzo Berwouts.

 

We begonnen (om het zacht uit te drukken) niet echt scherp aan de wedstrijd. Merelbeke kreeg in de tweede minuut de bal in kadoverpakking aangeboden door Damman en de 0-1 was een feit.

Twee minuten later verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Iedereen weet dat je de Merelbeekse doelman Joye niet vrij mag laten aanleggen voor zijn gevreesde schot … wij blijkbaar niet … want hij kreeg teveel ruimte en tijd en de 0-2 verdween in de winkelhaakl. De wedstrijd was amper vier minuten ver en we stonden al voor een bijna onmogelijke opdracht. We probeerden wel maar vonden het doelkader niet. Intussen verzamelden we wel vlotjes hoekschoppen. De Merelbeekse spitsen De Weirdt en Van Peteghem “weigerden” ons helemaal af te maken. In de laatste minuten van het eerste kwart kreeg KBC via Clinckemaillie de eerste doelrijpe kans, prima actie Guillaume, dito schot maar Joye bracht redding. En toch viel de 0-3 nog, opnieuw iets te makkelijk toegestaan, De Weirdt met de 0-3.

 

We moesten ons dringend herpakken om eerstens te pogen zelf aan kansen te geraken en tweedens een afstraffing te vermijden. En … het lukte. Meer zelfs, we vonden ons beste voetbal terug. Om kort samen te vatten : we gingen op en over Merelbeke. Eerste minuut, handsbal Joye, Clinckemaille met de 1-3 vanop de stip. Twee minuten later, vierde hoekschop, schepcorner feilloos binnengekopt door Damman, 2-3. Eerst besloot Clinckemaille nog nipt naast doel doch in de volgende faze stond hij gepast voor doel om de gemeten voorzet van Deleu vanop de flank binnen te tikken en 3-3. Merelbeke wist het even niet meer en doelman Joye kreeg het op zijn heupen. Nadat hij bij de handsbalfaze reeds een gele kaart kreeg verzuimde de scheids van dienst om Joye een tweede geel karton te tonen voor een overduidelijke schwalbe in onze doelzone… Op zo’n momenten moet je als scheidsrechter durven ingrijpen !! Jammer… Geen nood, we trokken er ons niet veel van aan en Jordy Bardyn vanop links en vanuit een onmogelijke hoek toch nog het gaatje gevonden en 4-3 !! Deleu (Kortemark) en Vanborm (Merelbeke) troffen elk nog het doelkader.

 

Derde kwart en we ging op ons elan door. Lobbal Deleu vanop eigen doellijn praktisch, bal over Joye in het lege doel en 5-3. Merelbeke kraakte maar brak niet. Ook zij versierden hun vierde hoekschop. Echter … Vanborm kopte de bal bovenkant lat. We kenden geen genade. Wat Bert Deleu kan vanop eigen doellijn, kan Yannick Dekeyzer ook. Eveneens verre lobbal en 6-3. Een stunt was in de maak.

Nieuwe doelrijpe kans via Clinckemaillie, Joye redt knap. In plaats van rustig af te wachten voor onze doelmond gingen we zelf op zoek naar een zevende doelpunt. Fout !! Twee onbegrijpelijke minuten volgden. Twee minuten gevuld met drie Merelbeekse doelpunten … Het ging van 6-3 naar 6-6…

 

Het laatste kwart moest dus de beslissing brengen. Merelbeke uiteraard met mentaal voordeel. Wij nog steeds van slag. Nieuwe schepcorner, ditmaal mocht Van Peteghem koppen hij scoorde wel, 6-7. Het spel ging nu volop over en weer. Bardyn en Damman troffen Joye op hun weg. Merelbeke uiteraard wel op de counter maar ook zij konden niet tot scoren komen. De 6-8 viel dan toch, Van Peteghem met de 6-8. In de slotminuut versierden ook wij nog een schepcorner. Damman kopte naast het doel …

 

Conclusie : gevleide overwinning van de landskampioen … een puntendeling ware een logisch resultaat geweest. We blijven dus zitten in de hoek waar de klappen vallen …

 

Tussenstanden: 0-3 ;  4-3 ; 6-6 ;  8-6

Speelden en scoorden :  Dekeyzer (1), Deleu (1), Damman (1), Bardyn (1), Clinckemaillie (2), Vandemaele, Desplancke

________________________________________________________________________________________________________________________________

15/11/2019  –  H. GOOSSENS APPELS   -    KBC KORTEMARK    :     4- 5


De op één na verste verplaatsing stond op het programma. Appels is de competitie relatief goed gestart en totaliseerde inmiddels 9 punten. In tegenstelling tot vorige jaren hebben ze dit seizoen een niet onaardige ploeg met de broertjes Van Wingen én vooral doelman Ramon in de rangen.

 

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Eerste minuut, eerste grote kans. Clinckemaillie door op rechts, gemeten voorzet voor doel, Bardyn besluit nipt over. Twee minuten later is het dan toch raak. Appels iets te ver vooruitgeschoven, Dennie Damman ziet de opening en scoort beheerst de 0-1 in het lege doel. Nog één minuut later. Yuno Trouvilliers mag diep oprukken op rechts, strakke voorzet naar de tweede paal en Bardyn kan nu wel scoren, 0-2. Appels is intussen begonnen aan het verzamelen van hoekschoppen. We laten de kans op de 0-3 een aantal keer liggen. We onthouden vooral de knappe redding van Ramon op een dichte poging van Clinckemaillie. Diezelfde Ramon heeft eveneens een goed schot in het linkerbeen. Tweemaal probeert hij vanop afstand. Tweemaal weet Yannick Dekeyzer er raad mee. Net voor affluiten kan Appels zijn vierde hoekschop versieren, schepcorner binnengekopt door Diego Van Wingen, 1-2.

 

Tweede kwart en opnieuw een sterke en snelle start van Kortemark. Lange bal van achteren uit, Bert Deleu is mee opgerukt op links, kan met het hoofd voorzetten en Guillaume Clinckemaillie met de 1-3. Het spel gaat inmiddels goed over en weer. Yannick houdt Appels met een klasseredding van de aansluitingstreffer na een snelle Appelse counter actie met drie tegen één. Rijpe doelkansen blijven uit, doelpogingen wel. En Appels blijft grossieren in hoekschoppen. Tweede schepcorner en opnieuw Van Wingen met de 2-3.

 

De eerste grote kans in het derde kwart is opnieuw voor ons. Prima schot Dekeyzer, net over doel. Appels ontwikkelt nu heel wat druk op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor komen er voor Kortemark kansen op de counter. Afstandschot Deleu, knappe redding Ramon. Even later is het toch 2-4. Damman kan de bal afsnoepen, Appels uit verband, en simpel gescoord. Appels kampeert op onze speelhelft, echt grote kansen levert dit niet op. Arbyn besluit in het zijnet. Het blijft echter opletten. Nieuwe counter Kortemark, prima actie op links Deleu, prima voorzet ook naar Damman, doch die besluit over. En jawel, aan de overkant verzamelen ze inmiddels opnieuw de vierde hoekschop. Nieuwe schepcorner (de derde dus inmiddels …) en opnieuw Van Wingen met de 3-4.

 

Met die krappe voorsprong moeten we het laatste kwart in. Appels kan nu niet anders dan ons doel bestoken. Yannick Dekeyzer blijft echter puik alle ballen uit zijn doel houden. Macharis krijgt een prachtige mogelijkheid maar besluit over. De 4-4 komt er toch. Nogal knullig. Scrimmage voor doel, bal geraakt niet weg en Haentjens is de laatste die de bal beroert. Appels wil (uiteraard) meer. Volgende aanval, Haentjes opnieuw, buitenkant paal. Verdedigend zit het echter bij ons goed in elkaar. We houden stand. En gaan opnieuw over de thuisploeg. De broertjes Van Wingen verslikken zich in hun samenspel. Clinckemaillie is er als de kippen bij om de bal af te snoepen, alleen op doelman Ramon af te gaan en die ook nog eens simpel uit te spelen, 4-5. Knap doelpunt !

Er resten nog een drietal minuten op de klok. Drie minuten verdedigen. Appels massaal op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet meer waardoor we een lastige verplaatsing tot een goed einde brengen.

 

Conclusie : we vergaten vooral in het eerste kwart de wedstrijd reeds definitief te beslissen waardoor we nog alles uit de kast moesten halen om de tweede opeenvolgende overwinning binnen te halen. Verdedigend stond het blok er echter zoals het moet. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen landskampioen Merelbeke.

 

Tussenstanden: 1-2 ;  2-3 ; 3-4 ;  4-5

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Deleu, Damman (2), Bardyn (1), Clinckemaillie (2), Grymonprez, Trouvilliers

________________________________________________________________________________________________________________________________

08/11/2019  –  KBC KORTEMARK   -   HARD LABEUR NAZARETH    :     10- 5


Zevende wedstrijd van het seizoen. Het is nog steeds wachten op de eerste driepunter. Na de wanprestatie in Kortrijk was een “donderspeech” van de voorzitter het gevolg. Enkel winst was voldoende. Ook coach Dekeyser greep in. Deprest werd voorin vervangen door youngster Vandemaele, al kwamen er ook wel meer in aanmerking.

 

We konden niet beter starten Bardyn trok zich op gang op rechts, hard schot en meteen 1-0 in de tweede minuut. Nazareth lag niet onder in het spel. Het kreeg twee goeie kansen, doch zowel doelman Bradt als El Malqui faalden. Bijna verdubbelden we onze voorsprong, lobbal Bert Deleu van achteren uit, de bal verdween net naast het lege doel. Nazareth kwam dan toch aan de verdiende gelijkmaker. Schobben werd uit het oog verloren en simpel 1-1. Diezelfde Schobben bleef aartsgevaarlijk, eerst besloot hij voorlangs, de volgende minuut was een mirakelredding nodig van Yannick Dekeyzer om hem van een nieuw doelpunt te houden.

 

Start tweede kwart en Kortemark versierde al meteen zijn vierde hoekschop. Schepcorner en Grymonprez kopte beheerst de 2-1 binnen. Volgende minuut Vandemaele diep op links, schot uit een onmogelijke hoek, doelman Bradt had er alle moeite mee.

Het doelpunt viel echter aan de overkant. El Malqui knap schot en 2-2. En er viel er nog eentje aan de overkant : Yannick met een (erg zeldzaam) foutje en Devogelaere had de 2-3 maar in te tikken.

We stonden niet lang achter. Vrijschop KBC. Damman aan de bal, bal rechts naast de muur en mooi binnen, 3-3. Vlak daarna, de kwiekzilveren Schobben even uit het oog verloren en 3-4.

 

De start van het derde kwart was nogal tumultueus. Een vermeende fout van Bert. Hevig protest langs Kortemarkse kant, gevolg : protestcorner volgens de scheids van dienst…. En vrijschop, via de muur in hoekschop, vierde hoekschop bijgevolg en schepcorner. Feilloos binnengekopt, 3-5.

Meteen daarna nieuwe aanval Nazareth, Yannick redt knap. En toch, we herpakten ons. Ook wij versierden een nieuwe schepcorner. Opnieuw Grymonprez op aangeven van Deleu en de 4-5 aansluiting was een feit. We gingen op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Clinckemaillie kon zich vrijmaken, knap schot en 5-5. Nieuwe aanval Kortemark, jonkies Vandemaele en Grymonprez met de actie, doelman Bradt redde het schot van Mathieu.

 

Het vierde kwart moest dus de beslissing brengen. Meteen schot Clinckemaillie, Bradt redt. Derde schepcorner KBC inmiddels. Volgende minuut : Damman weg op links, prima voorzet en Clinckemaille scoorde beheerst de 6-5 voorsprong. Eventjes een opflakkering van Nazareth met opnieuw Schobben doch poging nipt over. Dan waren wij meer doeltreffend. Doelman Yannick Dekeyzer mee opgerukt vanuit zijn doel en beheerst de 7-5 op het bord. Er stond nu maar één ploeg meer op het veld. Plots lukte ons alles ! Bardyn zorgde voor de 8-5. Nieuwe voorzet Vandemaele naar Bert Deleu, die deed alles goed doch doelman Bradt redde knap, echter opnieuw in hoekschop, derde schepcorner bijgevolg en opnieuw het duo Deleu-Grymonprez klaarde de klus en 9-5. En het werd nog 10-5 : Vandemaele diep op links de bal afgesnoept, voorzet naar de ingelopen Clinckemaillie en die scoorde zijn derde van de avond. Meteen de eindstand.

 

Conclusie : eerste overwinning is eindelijk binnen !! weg van de laatste plaats. Volgende week wacht de verre en moeilijke verplaatsing naar Appels. Dit vraagt om bevestiging.

 

Tussenstanden: 1-1 ;  3-4 ; 5-5 ;  10-5

Speelden en scoorden :  Dekeyzer (1), Damman (1), Grymonprez (3), Deleu, Bardyn (2), Vandemaele en Clinckemaillie (3).

________________________________________________________________________________________________________________________________

25/10/2019  –  TRAITEUR NEERHOF KORTRIJK   -    KBC KORTEMARK    :     8 - 5


Een verplaatsing naar Kortrijk is geen sinecure. West-Vlaamse derby ten top. Twee teams die elkaar door en door kennen. Kortrijk kent een rustig seizoen. Bij ons wordt het stilaan 5 voor 12.

Deleu kwam terug uit schorsing. Jongeling Grymonprez behield zijn plaats in het team na zijn puike prestatie vorige week tegen Drongen.

 

De wedstrijd kon niet slechter beginnen. We kenden meteen pech. Thuisdoelman Malfait met een afstandspoging, bal wijkt af en Yannick Dekeyzer kansloos, 1-0 na twee minuten. We konden vrij snel het evenwicht herstellen maar het bleef oppassen voor de afstandsschoten van Malfait. En we kenden nogmaals pech, prima actie Bardyn en dito afwerking, de bal spatte uiteen op de paal. We verzamelden ook inmiddels vlot 3 hoekschoppen. Toch ontsnapten we tot tweemaal toe aan een achterstand. Tweemaal lag de weg open naar ons lege doel doch Blancke en Labarque schoten naast het doelkader.

 

Tweede kwart en al na één minuut de gelijkmaker. Uitstekende inspeelpass van Mathieu Grymonprez naar Deprest op links, die legt hem mooi voor doel : koud kunstje voor Bardyn en 1-1. Yannick moest zich onderscheiden op een nieuwe poging van Malfait maar even later leidde zijn redding automatisch naar de vierde hoekschop voor Kortrijk; schepcorner omgezet door Malfait en 2-1.

We slagen er dit seizoen ook in om wekelijks cadeau’s uit te delen aan de tegenstander. Deprest met nogal knullig balverlies, Labarque op weg naar het lege doel en 3-1. Net voor rust behaalden ook wij onze vierde corner. Grymonprez op aangeven van Deleu en 3-2.

 

We leken even het heft in handen te kunnen nemen. Clinckemaillie met de lobbal nipt over/naast doel en Dekeyzer met een ver schot. Maar daar stokte het. Foutje achterin, strafschop Kortrijk, koud kunstje voor Malfait en 4-2. Het werd nog erger. Labarque kreeg heel veel vrijheid, deed alles mooi, inclusief de afwerking en 5-2. We werden nu overlopen. En mochten niet klagen dat Kortrijk niet voor de volle 100% profiteerde. Dat we net voor affluiten van het derde kwart nog via Deprest voor de 5-3 zorgden mocht als een opsteker voor het laatste kwart beschouwd worden.

 

Helaas, ook nu weer slechte start. Na welgeteld één minuut stond het al 6-3. Thuisdoelman Malfait bewees dat hij tot één van de betere keepers in eerste nationale behoort door een plaatsbal van Deleu mooi uit doel te houden. En als je zelf niet scoort, dan wordt er meestal aan de overkant gescoord. Opnieuw Labarque en 7-3.

We weten dat we er met Grymonprez een talentvolle speler bij hebben. Technisch zeer onderlegd en een onvermoeibare fysiek. Eerst zorgde hij voor de 7-4. Daarna ranselde Malfait het prima schot van Mathieu uit doel en even later kopte hij de 7-5 op (nieuwe) schepcorner binnen.

Verder kwamen we echter niet. Integendeel Labarque zorgde na een knappe tegenaanval nog voor de 8-5 eindstand.

 

Conclusie : verdiende overwinning voor Kortrijk. We blijven hangen op de laatste plaats met 1 op 18 … Teveel spelers zitten ver onder hun niveau van de voorgaande jaren. Een verjonging van de kern dringt zich stilaan op. In de B-ploeg lopen immers enkele talentjes rond. Een eerste stap is reeds gezet met Mathieu Grymonprez die voor de tweede week op rij een prima partij afhaspelt.

 

Tussenstanden: 1-0 ;  3-2 ; 5-3 ;  8-3

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Deleu, Damman, Bardyn (1), Deprest (1), Clinckemaille, Grymonprez (3)

________________________________________________________________________________________________________________________________

18/10/2019  –  KBC KORTEMARK   -   OPEL HAECK DRONGEN    :     4- 4

 

Serieuze spelersproblemen voor coach Dekeyser. Doelman Dhoore (veldvoetbal), reservedoelman Trouvilliers (geschorst) én Deleu (eveneens geschorst) ontbraken. Er moest dus gepuzzeld worden. Youngsters Timperman en Grymonprez mochten vanuit de B-ploeg proeven van het grote werk.

Langs Drongense kant ontbrak ook de doelman (Roeland, gekwetst).

 

Drongen kreeg al meteen in het begin een dot van een kans doch het vizier van Ingels stond niet goed afgericht. Kortemark antwoordde meteen met twee goeie mogelijkheden. Bardyn kon de bal in het middenveld afsnoepen, keeper Jacobs ver uit zijn doel, doch Jordy besloot naast. Volgende kans : prima samenspel Bardyn – Clinckemaillie, eveneens naast het doel afgewerkt.

Aan de overkant, Tommy Jacobs mocht vrij oprukken, mooi schot, Yannick Dekeyzer pareerde.

Het ging goed over en weer. We kenden pech toen de lange lobbal van Dennie Damman bovenkant lat belandde. En toch kwamen we op voorsprong. Grymonprez met een mooi listig balletje tussendoor naar Bardyn, die bleef rustig en plaatste de bal in één tijd binnen, 1-0. Net voor affluiten lukten we ook inmiddels onze derde hoekschop.

 

Tweede kwart, opnieuw eerste minuut, opnieuw Ingels, ditmaal kopbal van dichtbij, doch over doel.

En we versierden meteen al onze vierde hoekschop. Omwille van de afwezigheid van de hoekschopspecialisten mocht het onuitgegeven duo Damman-Grymonprez het proberen. Mathieu kopte netjes de 2-0 voorsprong binnen. De 3-0 hing in de lucht. Maar kwam er niet. Clinckemaillie met een actie in het doelgebied. Zijn doelpoging strandde buitenkant paal … Drongen nam langzaamaan het initiatief over en kreeg nu ook meerdere kansen. Jacobs bleef (gelukkig voor ons) echter naast en over het doel sjotten. En als hij dan toch eens op doel schoot, was Yannick er om de bal uit doel te ranselen.

 

Drongen begon het derde kwart zoals het het tweede kwart eindigde. Resoluut kiezend voor de aanval. De kansen volgden elkaar nu ook snel. Dekeyzer bleef echter goed zijn doel verdedigen. De vele Drongense pogingen leverden ook hen een schepcorner op. Jacobs met de 2-1. Ei zo na was de gelijkmaker er ook snel. Slordigheidje Damman, Weytens er goed tussen doch zijn poging belandde naast doel. We kregen het bijzonder moeilijk maar hielden (voorlopig) stand.

 

Het vierde kwart beloofde een nagelbijtertje te worden … De eerste kans was voor KBC, Damman met de lange bal echter net over doel. Drongen nam nu nog meer het initiatief. En werd daar snel voor beloond. Ingels met het verraderlijke schot, Yannick pareert onorthodox met de arm, handsspel en strafschop bijgevolg… Koud kunstje voor Jacobs en 2-2. Twee minuten later zag het er helemaal benauwd uit. Een afstandsshot van Dekeyzer wordt gepareerd door Jacobs die klaar kijkend en met een verre lange bal in doel zorgde voor de 2-3. We moesten ons snel herpakken. Bardyn op links, prima actie en bijna vanop de achterlijn balletje inspelend, helaas opnieuw binnenkant paal … We kenden pech. Doch de daaropvolgende minuut kenden we geluk i.p.v. pech. Grymonprez met de voorzet vanop links, Jacobs devieert de bal in eigen doel, 3-3 en nieuwe nederlaag even afgewend. “Even” maar want de daaropvolgende aanval van Drongen was het opnieuw prijs, Van De Vyvere eventjes vrijgelaten en meteen 3-4. Er restten ons nog enkele minuten. We hadden inmiddels opnieuw drie corners verzameld. We kwamen goed weg want ook Drongen trof de binnenkant van de paal (tweemaal dan nog).  Bal snel naar de overkant, doelpoging Grymonprez, Jacobs pareert, bal in hoekschop. Meteen onze vierde en schepcorner. Opnieuw Grymonprez zorgde voor de 4-4 gelijkmaker op aangeven van Damman. In de allerlaatste seconden was er nog een secure Dekeyzer nodig om Ingels van de Drongense winning goal te houden.

 

Conclusie : billijk, logisch gelijkspel. We onthouden vooral dat we door de inbreng van enkele youngsters de kern gevoelig hebben versterkt

 

Tussenstanden: 1-0 ;  2-0 ; 2-1 ;  4-4

Speelden en scoorden :  Dekeyzer, Damman, Bardyn (1), Deprest, Clinckemaillie, Grymonprez (3), Timperman

________________________________________________________________________________________________________________________________

11/10/2019 Beker van België 1/16 finales :  SAN SIRO DEFTINGE 2   –   KBC KORTEMARK    :     3- 4


We hadden één van de moeilijkste tegenstanders geloot. San Siro Deftinge 2 uit tweede nationale kan gerust mee in 1ste nationale (want heel wat ex-eerstenationalers in de rangen) doch vermits de A-ploeg in 1ste nationale speelt kunnen ze die stap dus nooit zetten. Vorig jaar bereikten ze de halve finales…. We waren dus voldoende gewaarschuwd.

We konden (wederom) niet op volle sterkte aantreden. Sluitstuk Dhoore ontbrak, Trouvilliers verscheen terug in doel.

Over het eerste kwart kunnen we kort zijn. We hadden veldoverwicht. We hadden ook de kansen. Maar we troffen maar liefst vier maal (jawel …) het doelkader. Deftinge kon daar geen deftige kansen tegenover zetten en zo stond de 0-0 na één kwart op het bord te flikkeren.

Tweede kwart pas afgetrap en Trouvilliers mocht al meteen vol aan de bak in zijn doel. Deftinge had inmiddels ook reeds drie corners verzameld. Ditmaal konden we wel scoren. Kevin Deprest prima actie op links, bal mooi voorgetrokken in de loop van Clinckemaillie, koud kunstje en 0-1. Even later grote kans voor Deprest doch hij besloot over doel. Deftinge meteen met een nieuwe hoekschop, schepcorner bijgevolg maar Vandereecken kopte de bal tegen de binnenkant paal en vandaaruit naar de andere paal en terug in het veld. Geen gelijkmaker dus. Op dit niveau wordt dit meestal cash betaald. Zo geschiedde ook. Clinckemaillie met een mooie actie en beheerst de 0-2. We konden dus met een enigszins gerust gemoed de rust intrekken.

Het derde kwart begon echter dramatisch … Balverlies Deleu, Hoeck strafte dit meteen af : 1-2. Twee minuten later, Vandereecken kreeg teveel vrijheid op links, geweldig schot in onze verste hoek en meteen 2-2. We kregen echter meteen een unieke kans om dit recht te zetten, we versierden eveneens onze schepcorner, Clinckemaillie kopte naast doel … We hadden het even moeilijk. Deftinge rook bloed. Opnieuw Vandereecken met een afstandschot, ditmaal buitenkant paal. Ook de Deftingse verdediging maakte echter zijn foutje … Bardyn knap de bal afgenomen, alleen op doel en simpel de thuisdoelman omspeeld en 2-3. Deftinge was echter niet aangeslagen, integendeel twee prima doelpogingen in één en dezelfde actie, Trouvilliers bewees echter dat hij een waardige doublure is voor Dhoore. Helaas … ook Damman met knullig balverlies en opnieuw cash afgestraft, 3-3.

We mochten dus nog vol aan de bak in het vierde kwart wilden we verlengingen onder de vorm van schepcorners vermijden. Het spel ging goed over en weer, gelijk opgaand. De doelmannen konden zich beiden nog een paar keer onderscheiden. Een doelpunt hing langs beide kanten in de lucht. Nagelbijten dus. Tot drie minuten voor tijd. Poging Damman, uit doel én in hoekschop geranseld. Vierde hoekschop KBC en dus schepcorner. Ditmaal klaarde het duo Deleu-Damman de klus wel : 3-4. We hielden daarna de resterende minuten relatief vlot vol.


Conclusie : we bekeren een ronde verder. De 1/8 finales worden pas begin januari afgewerkt. Loting binnen enkele weken.


Tussenstanden: 0-0 ;  0-2 ; 3-3 ;  3-4

Speelden en scoorden :  Trouvilliers, Deleu,  Dekeyzer, Damman(1), Deprest, Bardyn (1), Clinckemaillie (2)

________________________________________________________________________________________________________________________________

04/10/2019  -  KBC KORTEMARK  -  ERWETEGEM : 4-6


Erwetegem kwam op bezoek met de transfer van het jaar, Kenneth Fouquet, drievoudig gouden schoen in het minivoetbal. Als na 2 min was het prijs via deze Fouquet, een vlam in de winkelhaak.  2min later mag Cinckemaillie aanleggen, Dubbeloy brengt redding. Kort daarna gaat Ulens alleen op stap en besluit net naast. Halfweg het eerste kwart nog eens Fouquet maar deze besluit ook naast. Het laatste wapenfeit in het eerste kwart is voor Bardyn, Dubbeloy brengt opnieuw redding.

Het begin van het 2de kwart is voor Erwetegem, Fouquet mist 2x op rij. Halfweg dit kwartier hebben beide ploegen reeds 3 corners verzameld. Erwetegem blijft morsen met de kansen, het is Bardyn die op assist van Dekeyzer zorgt voor de gelijke stand halfweg.

Het begin van het 3de kwart brengt actie & suspens, Dhoore moet 2x op rij redding brengen op pogingen van Ulens en Dubbeloy. Direct daarop aan de overkant brengt Dubbeloy redding op een poging van Bardyn. Kortemark versiert als 1ste ploeg de 4de corner doch Clinckemaillie kopt op de lat. Erwetegem blijft komen maar Delannoy & Dubbeloy besluiten naast. Dhoore ziet de doelman van Erwetegem ver uit zijn doel en zijn poging vanuit de eigen 5m lijn gaat netjes binnen. Erwetegem lichtjes aangeslagen en het wordt 3-1 via een kopbal van Trouvilliers op een lange bal van opnieuw Dhoore.

We starten het 4de kwart perfect, Cinckemaillie bedient Bardyn en deze zorgt voor de 4-1. Op cornerbal wordt het 4-2 via Dubelloy, het wordt vrij snel 4-3. Erwetegem verzamelt al snel opnieuw 2 corners en dan kantelt de wedstrijd op één prangende fase. De scheids ziet een denkbeeldige corner,  nr 3 voor Erwetegem, gemekker Deleu wordt bestraft met een protestcorner en geel, koud kunstje voor Dubbeloy.  We proberen om de drie punten toch nog in Kortemark te houden maar Vandenbroucke (was in doel gekomen ten koste van Dubbeloy) heeft een fenomenale redding in huis op een poging van Bardyn, Bilal steekt het ganse veld over en bedient de mee opgerukte Ulens. Geloof het of niet maar 2min later opnieuw van hetzelfde laken een broek.


Conclusie : 10min voor tijd stonden we 4-1 voor met 3 corners, toch zijn we er niet in geslaagd om de punten thuis te houden. Jammer dat de scheids op een zeer cruciale fase gruwelijk in de fout gaat en de match onmiddellijk helemaal doet kantelen. Hoopgevende prestatie voor de toekomst.


tussenstanden : 0-1, 1-1, 3-1 en 4-6

Speelden en scoorden : Dhoore (1), Deleu, Damman, Dekeyzer, Bardyn (2), Trouvilliers (1) en Clinckemaillie.

________________________________________________________________________________________________________________________________

27/09/2019  –  SINT-GILLIS-WAAS   -    KBC KORTEMARK    :     5- 4


Derde wedstrijd en het was al meteen van moeten. Verre verplaatsing naar Sint-Gillis-Waas dat ook nog geenenkel punt sprokkelde. Na het afhaken van Delcour en het opnieuw niet beschikbaar zijn van doelman Dhoore moest er gepuzzeld worden. Coach Dekeyser beloonde de sterk spelende Yuno Trouvilliers uit de 2de ploeg meteen met een basisplaats in de doel.

 

Yuno toonde al meteen in de beginminuten zijn klasse in doel en hield ons overeind met een prima redding. Voetballend bleek vooral captain Bram Mennes bij Sint-Gillis-Waas de toonaangevende persoon. Zijn vizier stond gelukkig niet steeds op scherp (naast voor een leeg doel en daarna bovenkant deklat). Wij stelden daar niet veel tegenover. Een paar schoten uit de tweede lijn. En toch kwamen we op voorsprong : afstandsschot Yannick Dekeyzer, door de thuisdoelman met de hand uit doel gehaald, logische strafschop en Clinckemaillie zorgde voor de 0-1. We kregen nog een dot van een kans net voor affluiten, Bardyn speelde perfect Deprest vrij doch hij besloot nipt naast.

 

Start tweede kwart en meteen zelfde actie als in het eerste kwart : opnieuw Trouvilliers met een straffe parade op een Wase poging. Aan de overkant Deprest op stap, alles en iedereen mooi voorbij, knap schot, doch dito redding van de thuisdoelman.

We hadden overhand en de wedstrijd in handen.

Helaas … in twee minuten tijd, kantelde de wedstrijd volledig. Schot Mennes, Trouvilliers ranselde de bal uit doel, helaas tegen zijn hand en ook hier logische strafschop : Mennes zelf met de 1-1. Balverlies bij Kortemark vooraan leidde tot een snelle counter van Sint-Gillis-Waas, perfect uitgespeeld en afgewerkt en de 2-1 achterstand was een feit. We kregen een doelrijpe kans op de gelijkmaker doch Bardyn schoot op de doelman. Het kon nog erger … Sint-Gillis-Waas versierde zijn vierde hoekschop, schepcorner feilloos binnengekopt door De Wilde, 3-1.

 

We moesten dus (opnieuw) vol aan de bak. En werden relatief snel beloond. Damman vrije doorgang op links, en zijn schot verdween diep in de verste benedenhoek, 3-2. We gingen nu volop door en verzamelden eveneens onze schepcorner, het duo Deleu-Clinckemaillie klaarde de klus en we stonden opnieuw gelijk, 3-3. Het bleef echter oppassen voor Mennes. Buitenkant paal en even later een sterk keepende Trouvilliers hielden hem van een nieuw doelpunt. Tussenin poging Clinckemaillie nipt over. Yannick Dekeyzer was dichtbij de voorsprong, actie rechts Deprest, prima voorzet, Dekeyzer in de vlucht doch over doel.

En dan … je moet het gezien hebben om te geloven … schot KBC, magnifieke deviatie achter het steunbeen van Deprest, de thuisdoelman doet een beweging naar de bal, raakt hem goed of niet goed … de bal caprioleert pardoes in ons lege doel aan de overkant, 4-3 …

 

SGW putte moed uit deze nieuwe voorsprong. We konden aanvankelijk geen vuist maken. Maar halfweg het laatste kwart mooie aanval Kortemark, pass Bardyn naar Clinckemaillie die bedient de inlopende Dekeyzer en die scoorde beheerst de nieuwe gelijkmaker, 4-4. We hadden inmiddels ook opnieuw drie hoekschoppen verzameld en kozen voluit voor de aanval. In de slotminuten liepen we echter op een dodelijke counter, meteen 5-4 en eindstand …

 

 

Conclusie : totaal onnodige nederlaag !!! … we blijven in hetzelfde bedje ziek : we scoren zo moeilijk … gevolg : 0 op 9 en laatste in de stand. Volgende week wacht ons thuis de komst van titelkandidaat Erwetegem met Gouden Schoen Kenneth Fouquet en man in vorm Giovanni Delannoy…

 

Tussenstanden: 0-1 ;  3-1 ; 4-3 ;  5-4

Speelden en scoorden : Dekeyzer (1), Deleu, Damman (1), Bardyn, Deprest, Clinckemaillie (2), Trouvilliers

________________________________________________________________________________________________________________________________

20/09/2019  –  KBC KORTEMARK   -    WDP ROLLEGEM    :     5- 10

 

Eerste thuiswedstrijd van het seizoen. WDP Rollegem kwam op bezoek. Rollegem wist zich vorig seizoen op het nippertje te handhaven in eerste nationale (nota bene door een punt te halen bij ons thuis ...). Coach Miquel Dekeyser moest sleutelen aan de ploeg. Sluitstuk Dhoore ontbrak waardoor Yannick Dekeyzer terug een rij achteruit mocht schuiven. Damman kwam terug in de ploeg en ook Clinckemaillie was terug fit.

 

De aanvangsminuten waren voor ons. Via tweemaal Bert Deleu (zijnet en buitenkant paal) kwamen we dicht bij het openingsdoelpunt. Over de rest van het eerste kwart kunnen we kort zijn. Zeer kort … Verdedigend waren we niet bij de les … De Rollegemse spitsen mochten doen wat ze wilden én ze waren ook nog eens super efficiënt … 5 doelrijpe kansen en 4 maal wisten ze te scoren. Spitsen Meeuw en Dermaut waren de boosdoeners. Stand na één kwartier : 0-4 …

 

Tweede kwart : zelfde spelbeeld … We bleven in hetzelfde bedje ziek. Ditmaal wist Rollegem “slechts” tweemaal te scoren. Stand halfweg : 0-6 … Een tweede Nazareth debacle (remember de 14-2 nederlaag vorig seizoen) was in de maak.

 

Kon het slechter in het derde kwart ? Neen ! We konden via Delcour vrij snel onze schepcorner verzilveren, 1-6. De “0” was van het bord geveegd. Rollegem kon uiteraard naar hartelust loeren op de counter. Ze troffen gelukkig voor ons de paal. En plots kantelde het spelbeeld compleet. Knap samenspel Damman – Dekeyzer en Yannick met de 2-6. Daaropvolgende minuut Yannick op rechts inlopend en 3-6. Rollegem wist het even niet meer. Twee minuten later schot Damman en 4-6. Nog eens één minuut later Clinckemaille op de goeie plaats en jawel … 5-6. Erop en erover ? Net niet, Rollegem uit de omknelling, schot afgeblokt, 4de hoekschop en schepcorner 5-7. We lukten bijna meteen de aansluiting. Clinckemaillie nam enig mooi een hoge bal meteen op de slof, de Rollegemse doelman eveneens met een enig mooie redding.

 

Twee doelpunten ophalen in het vierde kwart was de boodschap. De goeie wil was nu wel aanwezig. Schuchtere pogingen. Steeds net niet. Het nekschot kwam er halfweg het vierde kwart. Schot Deleu, afgeblokt, doelmond leeg en simpel 5-8. De kopjes gingen naar beneden. Dat Rollegem er in de slotminuut nog 5-9 en 5-10 van maakte was enkel voor de statistieken.

 

Conclusie : zeer zuur puntenverlies !! Een dramatisch eerste halfuur werd weliswaar gevolgd door een subliem derde kwart maar op dit niveau kan en mag dit absoluut niet gebeuren. Herpakken volgende week in Sint-Gillis-Waas is de boodschap.

 

Tussenstanden: 0-4 ;  0-6 ; 5-7 ;  5-10

Speelden en scoorden :  Dekeyzer(2), Deleu, Damman (1), Delcour (1), Bardyn, Deprest, Clinckemaillie (1)

________________________________________________________________________________________________________________________________

13/09/2019  –  SAN SIRO DEFTINGE   -    KBC KORTEMARK    :     6- 3


Eerste competitiewedstrijd van het seizoen en meteen een klepper : op verplaatsing tegen één van dé titelkandidaten, San Siro Deftinge. De vorige seizoenen konden we er slechts één puntje sprokkelen ... Kersvers coach Miquel Dekeyser had al meteen moeilijke knopen door te hakken. Dennie Damman verdween achteraan uit de ploeg, de licht geblesseerde Guillaume Clinckemaillie werd vooraan vervangen door youngster Thibault Trioen.

 

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Veldoverwicht en meteen al in de tweede minuut een doelpunt. Knap stoorwerk Deprest, Bardyn bedienen en die tikte beheerst de 0-1 binnen. Deftinge’s antwoord liet niet lang op zich wachten. Desprets en Speleers met weliswaar twee schuchtere pogingen. Yannick Dekeyzer werd door Bert Deleu mooi de diepte ingestuurd op rechts, hij besloot echter naast het doel. Aan de overkant opnieuw diezelfde Desprets (naast) en Speleers (Dhoore redt knap). Net voor affluiten verslikte Kevin Deprest zich, slechte terugspeelbal, gouden schoen Brecht Van De Watteyne zat er tussen en 1-1.

 

We waren niet alert in het begin van het tweede kwart. Dhoore moest al meteen de bal uit de benedenhoek ranselen na dichte poging Van De Watteyne en jawel, de volgende aanval was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Soenen tussen Dhoore en Delcour in en 2-1. We lieten ons echter niet uit ons lood slaan. Meer zelfs, we kregen tweemaal de kans op de gelijkmaker via tweemaal de sterk ingevallen Trioen maar Desprets stond paraat in doel. Het spel ging goed over en weer. Pavel Vancaester besloot met een pegel vanop afstand net naast ons doel. Opnieuw Trioen kreeg aan Kortemarkse kant de bal mooi aangespeeld door Deprest doch kon zijn schot niet kadreren.

Beide ploegen hadden inmiddels drie hoekschoppen verzameld.

 

Beide doelmannen bleven prominent in beeld. Thuisdoelman Desprets vond Dhoore op zijn weg, zijn volgende poging ging nipt naast en aan de overzijde een loeier van Dhoore dewelke Desprets knap uit zijn doel ranselde. We hielden er wel onze vierde hoekschop aan over. Het duo Deleu-Dhoore klaarde de klus en 2-2. Alles te herbeginnen.

Helaas … niet voor lang. Zeldzaam balverlies Dhoore midden het plein, de snelle Soenen zat er tussen en had de 3-2 maar in het lege doel te plaatsen. Daaropvolgende minuut : onnodig mekkeren van Deleu op een betwistbare fase werd door scheidsrechter Clarysse bestraft met protestcorner (en geel), meteen de vierde corner voor Deftinge en Wauters kopte het kadootje binnen, 4-2. Opnieuw één minuut later, aanval Deftinge, Soenen moederziel alleen en eenvoudig 5-2. Wedstrijd dus gespeeld in drie minuten tijd …

 

Coach Dekeyser zette alles op de aanval in het vierde kwart. Met als gevolg dat Deftinge kon counteren. We kregen kansjes, scoorden echter niet. Dat deed Deftinge dan wel zoveel beter. Snelle tegenaanval Soenen, balletje naar Wauters en 6-2.

Jordy Bardyn kon in de voorlaatste minuut nog enigszins de eer redden met de 6-3 en kende in de slotseconden pech dat zijn bal op de paal uiteenspatte.

 

Conclusie : een nederlaag in Deftinge kan je altijd verwachten, doch mits iets meer koelbloedigheid in voornamelijk de eerste wedstrijdhelft zat een puntendeling er zeker in

 Tussenstanden: 1-1 ;  2-1 ; 5-2 ;  6-3

Speelden en scoorden : Dhoore (1), Dekeyzer, Deleu, Delcour, Bardyn (2), Deprest, Trioen

________________________________________________________________________________________________________________________________

06/09/2019 Beker van België : CAPPUCCINO WAREGEM B – KBC KORTEMARK : 5- 10


In het tussenseizoen gebeurde één en ander : spelers Delacluse en Noppe én coach Volckaert verlieten de ploeg. Mitch Delcour kwam terug na enkele jaartjes weggeweest (veldvoetbal) en ook Guillaume Clinckemaillie mogen we min of meer als nieuw beschouwen vermits hij vorig seizoen amper kon meedoen omwille van een verbod vanuit het veldvoetbal … In laatste instantie konden we ook nog ex-speler Miquel Dekeyser als trainer voorstellen.
De eerste officiële wedstrijd van het seizoen mocht in principe geen problemen opleveren. Het mocht gezien worden als een veredelde oefenmatch. Cappuccino B speelt in 4de nationale.
We begonnen in elk geval niet scherp aan de aftrap. 1ste minuut : Waregem in de aanval op rechts, te simpel 1-0 … 2de minuut : zelfde verhaal en 2-0… We waren meteen klaarwakker. 3de minuut Deprest vrijgespeeld en 2-1. Bert Deleu met zijn typische lange lobbal vanop eigen helft, de deklat voorkwam het doelpunt. Even later, Deleu prima doorsteekpass in de loop van Clinckemaillie en die nette beheerst de 2-2. Scheve situatie rechtgezet ! We kregen nu nogal wat mogelijkheden. Clinckemaillie kende pech want ook hij trof het doelhout. Deleu besloot maar nipt over doel. En toch gingen we nog een eerste maal rusten met en voorsprong. Deleu op rechts, prima gemeten voorzet. Yannick Dekeyzer komt goed ingelopen en 2-3.
Zelfde scenario in het tweede kwart. We kregen meteen de beste kansen. Yannick kon tot tweemaal toe niet scoren. Dat deed Guillaume Clinckemaillie wel, 2-4 en even later voldoende stoorwerk om Cappuccino een own doelpunt te laten scoren en 2-5. Waregem liet zich echter niet onbetuigd. Vrijwel meteen 3-5 en even later moest Dhoore zijn kunnen tonen om de aansluitingstreffer uit doel te houden. Aan de overkant deed de Cappuccino doelman hetzelfde. Hij hield Deprest en Dekeyzer van een nieuw doelpunt.
De veer was stilaan gebroken bij de thuisploeg. Start derde kwart en meteen Damman met de 3-6 na een prima aanval over het duo Deleu-Delcour. Yannick werd foutief gestuit en Dhoore scoorde beheerst de 3-7 op strafschop. Clinckemaillie testte nogmaals het doelhout … Even later besloot hij nipt naast na mooie combinatie met Delcour. Waregem mocht te gemakkelijk de 4-7 scoren maar bijna meteen daarna lange bal van Dhoore vanop de achterlijn over alles en iedereen, Clinckemaillie plukt de bal mooi uit de lucht, blijft rustig en 4-8. Waregem benutte in de slotseconden van het derde kwart zijn schepcorner en kwam terug tot 5-8.
Het vierde kwart was echter enkel voor de statistieken. We behielden eenvoudig balbezit. Waregem kon niet meer dreigen. Dekeyzer en Deprest tekenden nog voor de 5-9 en 5-10 eindstand.

Tussenstanden: 2-3 ; 3-5 ; 5-8 ; 5-10
Speelden en scoorden : Dhoore (1), Deleu, Dekeyzer (2), Damman(1), Deprest (2), Delcour, Clinckemaillie (4)

________________________________________________________________________________________________________________________________