Verslagen

04/09/2020 Beker van België 1/32 finales :  SINT-ANNA ZOTTEGEM   –   KBC KORTEMARK    :     2 - 9


Traditioneel worden de eerste nationalers “gespaard” in de eerste ronde van de Beker van België. We mochten naar 4de nationaler Sint-Anna Zottegem, ploeg die speelt in het zeer kleine zaaltje van Erwetegem (ons wel bekend). We konden niet rekenen op Grymonprez, Vandemaele en Hoflack. Brogniez, Trouvilliers en Timperman kwamen in de ploeg naast de gevestigde waarden.

We begonnen knap aan de wedstrijd. Dit resulteerde onmiddellijk in twee corners. We werden meteen beloond : Jordy Bardyn zorgde met een schitterende actie in de kleine rechthoek voor de 0-1. We konden deze voorsprong makkelijk consolideren. We onthouden van het eerste kwart nog de drie doelpogingen die op het doelhout strandden, vooral Deprest (tweemaal) kende pech.

Bij de start van het tweede kwart verzamelde de thuisploeg meteen zijn derde hoekschop. Sint-Anna speelde niet onaardig mee doch was behoorlijk onmondig in de zone van de waarheid. Dan was KBC veel efficiënter. Bardyn zorgde met twee nieuwe doelpunten voor de 0-3. Een eerste maal zorgde Brogniez voor de inleidende actie, bij het derde doelpunt was Timperman de aangever. Beide ploegen verzamelden kort naeen hun vierde hoekschop en bijgevolg schepcorner. Zottegem kopte de bal op de paal, Bardyn op aangeven van Damman zorgde voor de 0-4 halfweg.

De wedstrijd op dat moment in feite gespeeld. Het ideale moment bijgevolg om er een veredelde oefenmatch van te maken. Damman met zijn (typisch) lange lobbal, de bal strandde op de deklat. Deprest vanop links met de gemeten voorzet, Brogniez stond op de goede plaats om de 0-5 binnen te tikken. Diezelfde twee spelers in de volgende minuut opnieuw in de hoofdrol, ditmaal bediende Brogniez Deprest doch diens poging ging maar net naast. En jawel, Zottegem lukt zowaar de eerredder, 1-5. Lang konden ze niet genieten, prima uitgesponnen aanval KBC over Damman, naar Bardyn, naar Timperman en die scoorde beheerst de 1-6. Het was niet het avondje van Damman want opnieuw trof hij het doelhout.

Het vierde kwart was dus louter voor de statistieken. Damman met een prima pass naar Bardyn, die wist het doel bijzonder goed staan en 1-7. Zottegem had inmiddels een nieuwe schepcorner verzameld, ditmaal kenden ze meer succes en 2-7. Brogniez pikte zijn tweede doelpunt van de avond mee, bal gerecupereerd halfweg het plein, thuisdoelman niet tijdig terug en Jeremy plaatste de bal beheerst in het lege doel, 2-8. Het laatste doelpunt was opnieuw voor Jordy Bardyn (zijn zesde in deze partij !!) via een nieuwe schepcorner, 2-9. We kregen nog een 3-tal loepzuivere kansen om het tiende doelpunt op het bord te plaatsen doch niemand wou blijkbaar die eer opstrijken …

Conclusie : we gaan eenvoudig door. En kregen nog verrassend nieuws na het fluitsignaal. De tegenstander in de 1/16 finales op 16 oktober is niet veelvuldig kampioen en bekerwinnaar Synergie Oudenaarde (voorheen Merelbeke). Ze verloren met schepcorners van tweede nationale Oliver Boys Gent die dus naar Kortemark komen afgezakt. Geen duel dus met onze spits van vorig seizoen Clinckemaillie die eerder onverwacht werd weggekaapt door Synergie Oudenaarde, we gaan de Oliver Boys zeker niet (mogen) onderschatten.

Dit was een ideale oefenmatch voor het zware werk dat er aan komt de komende weken. Te beginnen volgende week : eerste competitiewedstrijd thuis tegen nieuwkomer Nollet Banden Aalter met in de rangen Joshi Noppe die meerdere jaren bij ons het mooie weer hielp maken voorin.

Tussenstanden: 0-1 ;  0-4 ; 1-6 ;  2-9

Speelden en scoorden :  Dekeyzer, Damman (1), Deprest, Bardyn (6), Brogniez (2), Trouvilliers en Timperman (1)

_______________________________________________________________________________________________________________________________

11/09/2020  –  KBC KORTEMARK    -    NOLLET AALTER    :     5- 8


Eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Promovendus Aalter kwam op bezoek. We misten onze (gekwetste) topschutter Bardyn. Het balbezit en het initiatief liet Aalter aan Kortemark, Joshi Noppe die jarenlang bij ons speelde weet dat we dat niet graag hebben en doen …

 

We speelden een sterk eerste kwartier. Groot minpunt echter : het vizier van onze spitsen stond nog niet goed afgesteld. Drie loepzuivere kansen werden niet benut. En jawel, Aalter strafte het eerste defensief foutje genadeloos af, 0-1 tegen de gang van het spel in.

 

Het tweede kwart leverde ons praktisch onmiddellijk dan toch de gelijkmaker op. Kevin Deprest strafte een zeldzaam Aalters foutje af en scoorde makkelijk de 1-1. We gingen op ons elan door. Prima actie Hoflack, de Aalterse doelman ranselde de bal uit doel. Nieuw balverlies halfweg het plein, de ganse Kortemarkse ploeg op de speelhelft van Aalter, de boulevard lag open naar ons lege doel en de 1-2 was een feit. Nog voor rust konden we het evenwicht herstellen, Brogniez met de gelijkmaker, 2-2.

 

Het bleef opletten voor de Aalterse tegenstoten. Joshi Noppe besloot nipt naast ons doel. De verdiende voorsprong kwam er dan toch. Vandemaele dicht bij het Aalterse doel, de bal door een bos van benen en de 3-2 stond op het bord. In plaats van rustig af te wachten en het spel over te laten aan Aalter (hetgeen ze niet graag hebben) gingen wij zelf op zoek naar een nieuw doelpunt. En werden hiervoor genadeloos afgestraft. Eerst kwam Aalter op schepcorner 3-3 gelijk. De daaropvolgende minuut opnieuw slecht inspelen vanuit de KBC-verdediging en Noppe kon eenvoudig de 3-4 in ons lege doel plaatsen.

 

Vierde kwart helaas zelfde scenario. Aalter bleef in zijn defensieve stelling voor hun doel en wachtte geduldig op onze fouten. En jawel, tweede minuut was het weer van dat. 3-5. We konden (met een gelukje) via Brogniez de 4-5 scoren. En gingen nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Elk balverlies kon nu dodelijk zijn. En dat bleek het ook … De Aalterse doelman met een lange bal vanuit zijn eigen doelmond leverde de bezoekers de 4-6 op. Uitgerekend Joshi Noppe duwde het mes nog dieper in de wonde door enig mooi de 4-7 te noteren en even later eenvoudig (balverlies KBC …) de 4-8.

Dat we er op het einde van de partij nog via Grymonprez op schepcorner 5-8 van maakten was enkel voor de statistieken.

 

Conclusie : 3 punten onnodig verspeeld en start van de competitie compleet gemist ! onmondig voor doel en zes (!!!) doelpunten op een presenteerblaadje weggegeven !! volgende week wacht de razendmoeilijke derby in Dadizele (hopelijk een blij weerzien met onze ex-captain Glenn Delacluse)

 

Tussenstanden: 0-1 ;  2-2 ; 3-4 ;  5-8

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Damman, Deprest (1), Hoflack, Grymonprez (1), Vandemaele (1), Brogniez (2)

________________________________________________________________________________________________________________________________

18/09/2020  –  FORZA DADIZELE   -   KBC KORTEMARK   :     4- 2


De enige westvlaamse derby stond op het programma. Dadizele is eigenlijk de voltallige ploeg van Kortrijk aangevuld met 1 à 2 ex-Dadizele spelers. Vorig seizoen behaalden we geen enkel punt tegen Kortrijk …

We moesten puzzelen om een volwaardig 7-tal aan de aftrap te krijgen, geen Hoflack of Vandemaele, Bardyn had een goede training op donderdag en besliste om mee te gaan als 7de man, we  konden Verhelst overtuigen om te depanneren.  Doordat we een overtal aan aanvallers hadden schoof Deprest een rij achteruit. Een eerder experimentele ploeg dus.

 

En dat kwam ons al direct duur te staan in minuut 2. Kasmi Salem kon eenvoudig de 1-0 scoren door een communicatiefoutje bij ons achterin. We kunnen de rest van het eerste kwart gerust samenvatten als een kwart met vooral pogingen uit de tweede lijn maar zowel tweemaal Malfait (Dadizele) als tweemaal Damman (Kortemark) besloten naast of over.

 

Het tweede kwart nam Dadizele aanvankelijk voor zijn rekening. We hadden geluk toen de poging van Malfait de paal beroerde en hij even later nipt naast besloot. Aan Kortemarkse kant onthouden we de prima pass van Bardyn naar Deprest doch die plaatste de bal naast doel en even later deed hij het opnieuw ditmaal na voorbereidend werk van Verhelst. Het doelpunt viel echter aan de overkant … Malfait kreeg iets teveel tijd en ruimte en dan weet je het wel … zijn gekend afstandschot is een wapen en de bal verdween mooi diep in de hoek van ons doel, 2-0 halfweg.

 

We moesten dus opnieuw achtervolgen. Ons derde kwart was prima. We hadden de meeste kansen. Stephen Malfait stond echter sterk te keepen. Al moeten we eerlijk zijn, Bardyn en Verhelst moeten ALTIJD scoren bij de unieke twee tegen één situatie. Uiteindelijk kon Verhelst toch net voor affluiten de aansluitingstreffer scoren, 2-1.

 

We gingen ook in het vierde kwart door op ons elan. Schot Yannick Dekeyzer, Malfait houdt knap zijn netten schoon. We werden snel beloond voor ons aanvalsspel met onze vierde hoekschop, bijgevolg schepcorner en het duo Damman-Grymonprez klaarde de klus, 2-2. We werden echter bijna meteen koud gepakt … nieuwe onoplettendheid achterin, Debaere mag eerst vrij aanleggen, treft de lat, bal kaatst terug in het veld, Labarque, eveneens vrijgelaten, kan de bal door de benen van Damman in het doel plaatsen, 3-2. Vanaf toen was het eenrichtingsvoetbal in de richting van het Kortrijkse doel, de bal wou er echter niet in. En we kenden pech toen Brogniez zich mooi vrijkapte doch ook zijn poging op het doelhout belandde. De doodstuk viel 2 à 3 minuten voor het einde van de match, op een vrije trap voor de tegenpartij pakken we nogal dom een protestcorner, corner nummer 4 voor Dadizele, het wordt 4-2 en de tijd die nog restte was te kort om de partij alsnog te doen kantelen, 4-2.

 

Conclusie : onze start 'alweer' gemist met 0 op 6. Het komt er nu op aan om eens enkele weken na elkaar met eenzelfde ploeg te kunnen starten. Er zit muziek in de spelers die op het veld staan, het komt er op neer om er een geheel van te kneden. Werk aan de winkel voor de coaches !

 

Tussenstanden: 1-0 ;  2-0 ; 2-1 ;  4-2

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Damman, Deprest, Grymonprez (1), Bardyn, Brogniez en Verhelst (1)

________________________________________________________________________________________________________________________________

25/09/2020  –  KBC KORTEMARK    -    INDULEK ERWETEGEM    :     3- 7


Na de 0 op 6 uit de vorige twee wedstrijden moest er gewonnen worden om toch de start opnieuw niet compleet te missen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Erwetegem kwam op bezoek, titelkandidaat met kleppers als Dubeloy, Bilal maar vooral 3-voudig Gouden Schoen Fouquet in hun rangen.

 

We startten zonder schroom. En werden daar na twee minuten reeds voor beloond. Deprest kon de bal halfweg het plein afsnoepen en stuurde Brogniez in het straatje. Die bleef oog in oog met Dubeloy rustig aan de bal en scoorde beheerst de 1-0. Twee minuten later, prima samenspel Brogniez – Bardyn, doch Dubeloy stond op de goeie plaats (voor ons foute plaats …) om de bal uit doel te ranselen. Wat kon Erwetegem daartegenover stellen ? Het enige noemenswaardige was een bal van Bilal vanuit een scherpe hoek op de paal. Dan waren wij ditmaal wel efficiënt. Opnieuw Brogniez met een prima pass tussendoor naar Bardyn, Jordy liet ditmaal Dubeloy kansloos, 2-0.

 

Erwetegem kwam beter in zijn spel in het tweede kwart. Twee pogingen van De Gussemé gingen maar nipt naast ons doel. We kregen dé kans op een bevrijdende driedoelpunten voorsprong toen Michael Vandemaele de bezoekende doelman ver uit zijn doel zag staan. Tegen de harde geplaatste bal van Michael kon Dubeloy echter nog net zijn hoofd plaatsen om de bal uit doel te houden.

Het spel ging nu snel over en weer met langs Erwetegemse kant voornamelijk doelpogingen uit de tweede lijn. Snel viel dan ook hun vierde hoekschop, schepcorner bijgevolg en het duo Fouquet-Dubeloy klaarde klus, 1-2. We konden nog niet voor rust de gelijkmaker vermijden al was daar net voor onze doellijn heel wat kunst- en vliegwerk voor nodig.

 

Derde kwart zelfde spelbeeld. Dubeloy met een afstandspoging nipt naast. We konden echter niet langer meer de kopjes erbij houden. Vandemaele werd foutief gestuit tegen de bezoekende doellijn, scheidsrechter greep niet gepast in, de halve Kortemarkse ploeg uit verband, Fouquet werd diep aangespeeld en met een loeier plaatste hij de gelijkmaker in doel, 2-2. We waren van slag. Erwetegem verzamelde snel opnieuw vier hoekschoppen en Dubeloy kopte de 2-3 binnen. Vooral verdedigend lieten we nu steken vallen. Slordig uitverdedigen leidde tot de 2-4 via opnieuw Fouquet.

 

Wilden we nog minstens een punt uit de brand slepen dan restte ons nog één kwartier. Grymonprez mocht tweemaal vrij aanleggen, Dubeloy stond echter twee maal pal in zijn doel. En dan weet je het wel. Als je volop op jacht bent naar de aansluitingstreffer dan kan de bezoekende ploeg volop counteren. Yannick stond echter sterk te keepen en ranselde de bal van Dubeloy uit doel. “Met de hand” oordeelde de scheids geheel onterecht… strafschop, 2-5 en match in een beslissende plooi. Begin er maar aan. Fouquet kon nu volop zijn talent etaleren, balletje buitenkant voet, naast Yannick en jawel … 2-6.

Positief is dat we bleven gaan voor ons derde doelpunt. En we kregen het ook. Michael Vandemaele met een prima actie tussen drie bezoekende spelers en de 3-6 stond op het bord.

De 3-7 van De Gussemé gans op het einde maakte de (overdreven) einduitslag compleet.

 

Conclusie : een zeer sterk eerste kwartier was niet voldoende om de punten aan huis te houden. De scheids van dienst zorgde eigenhandig met 2 zeer discutabele beslissingen dat Erwetegem al bij al te gemakkelijk de 3 punten kon meepakken. Wederom de start van de competitie compleet gemist met deze 0 op 9 !!

 

Tussenstanden: 2-0 ;  2-1 ; 2-4 ;  3-7

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Damman, Deprest, Grymonprez, Vandemaele (1), Brogniez (1), Bardyn (1)

________________________________________________________________________________________________________________________________

02/10/2020  –   AZ 77 MALDEGEM   -   KBC KORTEMARK    :     1- 6


Na de desastreuze 0 op 9 restte ons maar één opdracht in Maldegem, en dat was “winnen”. Een doemscenario zoals vorig jaar (0 op 15) willen we absoluut vermijden.Coaches Dekeyser en Verzeele hadden eens niet te maken met spelersproblemen. Iedereen was beschikbaar. Achterin verdween Damman uit de ploeg. Er werd geëxperimenteerd : Brogniez en Deprest (van nature uit aanvallers) speelden in de defensie. Als je dan voorin nog Bardyn, Vandemaele en Verhelst hebt lopen dan weet je dat je met een super offensieve ploeg op het veld staat.

 

Al meteen resulteerde dit in een onoplettendheid achterin, gelukkig stonden de Maldegemse vizieren nog niet goed afgestemd. We namen snel het commando in handen. Grymonprez in het zijnet, Verhelst voorlangs en even later een prima aanval over Verhelst en Deprest werd door Maldegem doelman De Smet uit doel gehaald. Het doelpunt hing in de lucht en viel ook. Deprest met de knappe steal op het middenveld, mooi Verhelst aangespeeld en die kon de bal in het lege doel plaatsen. We konden bijna de voorsprong verdubbelen; de afstandspoging van Yannick Dekeyzer strandde echter op de paal. En we kwamen goed weg toen langs Maldegem kant ook Verstrynge het doelhout trof.

 

Het tweede kwart was evenwichtiger. Er was een attente Dekeyzer nodig om de vrijschop van De Smet uit doel te houden. Voorts schuchtere pogingen langs beide kanten doch er werd niet gescoord.

 

Maldegem begon nogal furieus aan het derde kwart. We kwamen niet meer onder de verdrukking uit. Yannick Dekeyzer hield ons aanvankelijk recht met enkele prima reddingen doch als gevolg daarvan kon Maldegem relatief snel hun vierde hoekschop en bijhorende schepcorner versieren. Arne De Smet plaatste de bal echter op de paal…Meteen ook het kantelpunt van deze wedstrijd. We waren gewaarschuwd. Vandemaele en Brogniez konden echter een man meer situatie niet uitbuiten. De poging van Michael werd door thuisdoelman De Smet  gepareerd daar waar Brogniez veel beter geplaatst stond om af te werken. Geen nood, daaropvolgende minuut, Vandemaele opnieuw op snelheid, even uitwijken naar links doch nog net voldoende om de 0-2 te scoren. We waren nu duidelijk de betere. Verhelst bediende Bardyn, doch ook hij vond thuisdoelman De Smet op zijn weg. Intussen waren ook wij hoekschoppen aan het verzamelen en was de 4de hoekschop snel een feit Schepcorner binnengekopt door Grymonprez, 0-3 op het einde van het derde kwart.

 

Maldegem zette bij het begin van het vierde kwart alles op alles om tegen te scoren. En ze deden het ook door nu wél hun schepcorner binnen te koppen via Cordonnier, 1-3. Zouden ze nog kunnen voor spanning zorgen ? “Neen”. Kortemark reageerde allert. Deprest met opnieuw prima onderscheppen van de bal, Verhelst in de diepte gestuurd en de 1-4 was een feit. Er restten Maldegem nog een 6-tal minuten om spanning in de partij te brengen. Ons sluitstuk Dekeyzer bleef echter heer en meester in zijn doelmond. De boulevard naar counters lag breed open en we profiteerden nog tweemaal tenvolle hiervan. Eerst scoorde Brogniez, technisch perfect, beheerst de 1-5. In de ultieme slotminuut zette Grymonprez met een sublieme lobbal vanop eigen doellijn de 1-6 eindscore op het bord.

 

Conclusie : mooie overwinning. De “0” is van de tabellen geveegd. Dit vraagt om bevestiging volgende week thuis tegen Appels.

 

Tussenstanden: 0-1 ;  0-1 ; 0-3 ;  1-6

Speelden en scoorden : Dekeyzer, Deprest, Grymonprez (2), Vandemaele (1), Brogniez (1), Bardyn, Verhelst (2)

________________________________________________________________________________________________________________________________

09/10/2020  : KBC KORTEMARK  -  APPELS  4-7


Appels is een gevaarlijke ploeg waar we meestal toch wel aan het langste eind trekken… Appels kwam au grand complet afgezakt, Damman kwam terug in de ploeg.


Het eerste kwart was quasi volledig Kortemark getint, Verhelst vanop de eigen helft naar het lege doel, naast. Op tegenaanval Verhelst/Bardyn, naast. Bardyn vond Deprest aan de 2de paal, naast. Bardyn vanop de eigen helft naar het lege doel, ook naast. Jordy Wauters gaat op stap vanop het middenveld, dribbelt 3 man en werkt beheerst af, een koude douche. Net voor affluiten brengt Dekeyzer redding op een reuzenkans voor Appels via Kesteloot.


Tijdens het 2de kwart, zelfde spelbeeld. Pegel Grymonprez, naast. Dekeyzer op de paal, actie Verhelst, corner, combinatie Damman/Brogniez naast. Poging Grymonprez, corner. Appels komt als eerste ploeg aan 4 corners en we gaan rusten met een 0-2 achterstand.  9 doelpogingen, 0 doelpunten !


Kunnen we de wedstrijd doen kantelen ? Ja, Brogniez met een stiftertje net voor de doelman en het wordt 1-2, Deprest allen voor doel, lat, dan komen we ook aan 4 corners en Grymonprez op aangeven van Damman, 2-2, oef. Neen, het wordt veel te snel 2-3 op de counter, op een pegel van Damman brengt de Appelse doelman redding, Appels komt alweer aan 4 corners en het wordt 2-4. Laatste wapenfeit Deprest/Damman, opnieuw die dekselse keeper.


Kwart 4, alles op alles en het wordt onmiddellijk 2-5, de volgende 2 kansen zijn weer voor Kortemark, Bardyn alleen voor doel, redding keeper, poging Verhelst gaat naast. Op tegenaanval wordt het 3-6, een mooie aanval wordt door Brogniez mooi afgewerkt op aangeven van Bardyn. De volgende actie dezelfde 2 acteurs maar deze poging gaat naast. Appels blijft lustig op de counter spelen of de lange bal, het wordt 3-7, Brogniez maakt nog de 4-7.


Conclusie : een totaal gebrek aan efficiëntie … het balbezit is voor ons, we noteerden in totaal 18 doelpogingen, we scoren slecht 4x… Appels heeft minder doelpogingen nodig om aan 7 doelpunten te komen. Een aantal doelpunten werden ook wel iets te makkelijk toegestaan. Volgende week beker en daarna naar Drongen, we blijven puzzelen tot de stukje s in mekaar passen.


Speelden & scoorden : Dekeyzer, Grymonprez (1), Deprest, Damman, Brogniez (3), Verhelst en Bardyn.

________________________________________________________________________________________________________________________________